Kayseri'de puanlar paylaşıldı

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Kayserispor evinde karşılaştığı Gaziantep FK ile 2-2 berabere kaldı.
Kayseri'de puanlar paylaşıldı

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Kayserispor evinde Gaziantep FK ile karşı karşıya geldi.

4 gole sahne olan maç 2-2 sona erdi ve taraflar sahadan 1 puan ile ayrıldı.

Maçın 22. dakikasında Okereke ile 1-0 öne geçen Gaziantep FK bu golden iki dakika sonra Boa Morte'nin golüne engel olamadı. 45+1. dakikada Kozlowski ile tekrar öne geçen Gaziantep FK ilk yarıyı 2-1 önde kapattı.

İkinci yarının 57. dakikasında Kayserispor Cardoso ile tekrar beraberliği yakaladı. Karşılaşmada başka gol olmayınca karşılaşma 2-2 sona erdi.

Bu sonuçla Kayserispor 5 puanla 17. sırada yer alırken Gaziantep FK ise 6 puanla 16. sırada kendine yer buldu.

Kayseri'de puanlar paylaşıldı

Maçtan Dakikalar

3. dakikada sol kanattan kullanılan taç atışında, ceza sahasına gönderilen topu Gaziantep FK savunması uzaklaştırmaya çalıştı. Ceza sahasının hemen dışında topu önünde bulan Kartal Kayra Yılmaz'ın sert şutunda, meşin yuvarlak kalecide kaldı.

22. dakikada Gaziantep FK 1-0 öne geçti. Sağ kanattan ceza sahasına giren Sorescu'nun yerden pasında, ceza sahasında Okereke meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

24. dakikada Kayserispor beraberliği yakaladı. Gaziantep FK ceza sahasında rakibinden topu kapan Cardoso'nun ortasında, Bao Morte'nin kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1

34. dakikada Cardoso'nun ceza sahasına ortasında arka direkte Mane kafayla Bahoken'e pasını verdi. Bu oyuncunun kafa vuruşunda, kaleci iki hamlede topa sahip oldu.

45+1. dakikada Gaziantep FK tekrar öne geçti. Sol kanatta Ndiaye'den aldığı pasla ceza sahasına giren Kozlowski'nin yerden sert şutunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-2

Karşılaşmanın ilk yarısı, Gaziantep FK'nin 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

Kayseri'de puanlar paylaşıldı

57. dakikada sol kanattan gelişen atakta Kartal'ın ceza yayına gönderdiği topu, Nazon topuk pasıyla Cardoso ile buluşturdu. Cardoso'nun uzak direğe yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. VAR incelemesinin ardından Cardoso'nun golü geçerli sayıldı. 2-2

64. dakikada Cardoso'nun sol kanttan arka direğe ortasında Nazon son anda topa dokundu ancak meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

84. dakikada sağ kanattan Bourabia'nın ortasında arka direkte iyi yükselen Mane'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı gitti.

89. dakikada Kartal'ın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta direkt kaleye giden meşin yuvarlak direğe çarparak oyun alanının dışına çıktı.

Hakemler: Halil Mutlu Meler, Esat Sancaktar, Gökhan Barcın

Kayserispor: Bilal, Gökhan, Attamah, Carole, Hasan Ali Kaldırım, Karimi (Bourabia dk. 46), Kartal, Boa Morte (Ackah dk. 77), Cardoso, Mane (Ramazan Civelek dk. 88), Bahoken (Nazon dk. 46)

Yedekler: Onurcan, Kolovetsios, Mehmet Eray, Baran, Jeanvier, Talha

Teknik Direktör: Sinan Kaloğlu

Gaziantep FK: Dioudis, Ertuğrul (Ömürcan dk. 46), Viana, Saborit, Emre Taşdemir, Sorescu (Kodro dk. 85), Kozlowski (Arda dk. 90), Ndiaye, Lungoyi (Mustafa dk. 68), Maxim (Furkan dk. 68), Okereke

Yedekler: Burak, Daubin, Halil Dervişoğlu, Mirza Cihan, Mbakata

Teknik Direktör: Selçuk İnan

Goller: Boa Morte (dk. 24 ), Cardoso (dk. 57) (Kayserispor) Okereke (dk. 22), Kozlowski (dk. 45) (Gaziantep FK)

Sarı kartlar: Attamah, Karimi, Boa Morte (Kayserispor), Ertuğrul (Gaziantep FK)

Volkan Kazak: "1 puan almak önemliydi"

Gaziantep FK Yardımcı Antrenörü Volkan Kazak, Kayserispor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Zor bir deplasman ve yeni teknik ekip gelen bir takım olduğu için buradan 1 puan almak önemli" dedi.

Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında deplasman karşılaştığı Kayserispor ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Gaziantep FK Yardımcı Antrenörü Volkan Kazak, "Maçın başında da söylemiştim. Her hafta aynı şekilde yoğun bir şekilde hazırlanıyoruz. Tabii karşımızda bu hafta teknik ekip değişikliği yapan bir takım vardı. Bu şekilde bize baskı kuracaklarını düşünüyordum zaten ve kaptığımız toplarla da hızlı çıkıp pozisyonlar bulmayı hedefliyorduk. İlk yarı bunu başardık ama ikinci yarı başaramadık. Zor bir deplasman ve yeni teknik ekip gelen bir takım olduğu için buradan 1 puan almak önemli. Kaybetmemek her zaman önemli" dedi.

Sinan Kaloğlu: “Bu takım ligi iyi yerlerde bitirecek”

Kayserispor Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, 2-2 berabere kaldıkları Gaziantep FK maçının ardından iyi bir maç çıkardıklarını söyleyerek, "Bu takım ligi iyi yerlerde bitirecek" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Kayserispor Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu ise, "Oyuncularımla gurur duyuyorum. Çünkü pes etmediler. Özellikle ilk 15 dakika oyuna çok baskılı başladık. Planımız da buydu. 15 dakikada yaptığımız baskıyla pozisyonları da bulduk. O sırada bir gol bulabilseydik oyun çok farklı olabilirdi. Daha sonrasında yavaş yavaş dağılmaya başladık. Bunu irdeleyeceğiz. İkinci yarıda yaptığımız değişiklikler, farklı bir kurgu ve farklı bir dizilişle çok daha güçlü döndük. Oyunun genel anlamda hakimi bizdik. Özellikle ikinci yarı mücadeleci, iyi bir oyun vardı. 46 ortamız vardı ve sonuçlandıramadık" ifadelerini kullandı.

Oyuncularının mücadelesini beğendiğini kaydeden Kaloğlu, "Oyuncuların mücadelesi çok iyiydi. İlk yarıdaki 25. ve 45. dakika arasındaki olayı inceleyeceğiz. Pes etmediler. Uzun zamandır kazanamamanın da verdiği psikolojik bir durum var. Onu atlatacağız. Yavaş yavaş gelişiyoruz ve fiziksel olarak da iyi bir duruma geleceğiz. Takım iyi işler yapacağını ikinci yarı gösterdi. Bu takım ligi iyi yerlerde bitirecek. Her geçen gün de üstüne koya koya gideceğiz" dedi.

Kaynak:İHA