Karatay Sedir Park Konut Yapı Kooperatifi projesi hakkında merak edilenler

Konya'da Karatay Belediyesi, “Karatay Sedir Park Toplu Konut Yapı Kooperatifi” projesini kamuoyuna duyurdu. Karatay Sedir Park Konut Yapı Kooperatifi hakkında merak edilenler neler? İşte ayrıntılar...

Karatay Sedir Park Konut Yapı Kooperatifi projesi hakkında merak edilenler

Karatay Sedir Park Konut Yapı Kooperatifi; Hacıhasan ve Hacısadık Mahallesi Göreme Sokak, Laleli Sokak, Zaman Sokak, Şemsettin Sami Sokak ve Hıyaban Sokak arasında kalan alanda projelendirildi.

Ali Ulvi Kurucu Caddesi, Sedirler Caddesi, Fetih Caddesi ve Keçeciler Caddesi arasında bölgenin en önemli merkezlerinden birinde yer alan proje, toplamda 40 bin 959 metrekarelik alanıyla bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük bir ivme ve hız kazandıracak önemli toplu konut hamlelerinden birisi olacak.

Önemli Tarihler

Ön Başvurular: 11-15 Aralık 2023

Kura Çekimi: 19 Aralık 2023 - Salı

Peşinat Alımları: 20-21-22-25-26 Aralık 2023

* 19 Aralık Salı günü noter huzurunda yapılacak kura çekimi sonrasında hak sahibi olamayan başvuru sahiplerinin ön başvuru geri ödemeleri 20-31 Aralık tarihleri arasında hesaplarına geri yatırılacaktır.

Konut ayrıntıları

25 bloktan oluşan 1 ti­p 3+1 konsepti­nde, 2 t­ip i­se 2+1 konsepti­nde dairenin yer aldığı Karatay Sedir Park Konut Yapı Kooperatifi, 3 ayrı ada üzerinde toplam 600 daireden oluşacak. Arsa sahiplerinin haklarının da belirlendiği proje için 392 yeni üyenin kabulü ise ön başvurularla sağlanacak.

Kooperatifin Temel Amacı Nedir?

Karatay Belediyesi öncülüğünde kurulan tüm kooperatiflerin temel amacı arsa sahipleri ile anlaşmaları sağlayarak bulunduğu bölgedeki kentsel dönüşümü hızlandırmaktır. Bu sayede düzenli şehirleşme hızlandığı gibi şehrimizin ihtiyaç duyduğu konut arzının artışına da öncülük edilmektedir.

Kooperatif Kaç Yılda Biter?

Sınırlı sorumlu konut yapı kooperatiflerinde projenin tamamının bitme süresi net olarak belirtilememektedir. Kooperatifin gelirini oluşturan üye aidatlarının düzenli yatırılması ve yıllık aidat artış oranlarının güncel bedellere eşdeğer şekilde yükseltilmesi projenin tamamlanma süresini önemli ölçüde etkilemektedir. Tüm kooperatiflerde olduğu gibi Karatay Belediyesi öncülüğünde kurulan kooperatiflerde de inşaat süreci üyelerinin aidatları ile yürütülmektedir.

Peşinat ve Aidat Miktarı Nasıl Belirleniyor?

Kooperatifin kuruluşundan önce projenin uygulanacağı arsa sahipleri ile ev karşılığı anlaşmalar yapılmaktadır. Anlaşma gereği ise kısa süre içerisinde ev teslimi yapılması için arsa sahiplerinin beklenti ve talepleri doğrultusunda inşaat süreçlerinin hızlı ilerlemesi gerekmektedir. Burada anlaşma yapılan ev sayısı ve belirtilen süreler göz önüne alınarak maliyet hesabı yapılmakta ve bu maliyetlere göre peşinat ve aidatlar belirlenmektedir.

Erken Oturanlar İlave Bedel Ödeyecek Mi?

Peyder pey tamamlanacak olan daireler kura çekilişi ile belirlenerek üyelere teslim edilecek ve dairesine oturan üyeler de diğer üyeler gibi aidat ödemeye devam edeceklerdir. Bu üyeler belirlenen oranda aidatlarına ek olarak erken oturma bedeli ödeyeceklerdir.

Üyeliğimi Bir Başkasına Devredebilir Miyim?

Noter huzurunda yapılacak kura sonucunda hak sahibi olanlar en az 3 ay süreyle haklarını bir başkasına devredemezler.

Kurada Adım Çıktı Ama Peşinat Yatırmadım, Hakkım Ne Olur?

Kura sonucunda hak sahibi olan üyelerimiz belirtilen süre içerisinde hak sahibi oldukları daire tipinin karşılığı olan peşinat miktarını yatırmazlar ise aynı daire tipinde ilk sıradaki yedek hak sahibi, asil hak sahibi olur.

İlginizi Çekebilir