HİSAR-O ilk uzun menzil atışını başarıyla gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, hava savunma füze sistemi HİSAR-O'nun ilk uzun menzil atışını başarıyla gerçekleştirmesiyle ilgili, "Milli mühendisliğimizin gücüyle semalarımızın teknoloji kalkanları da güçleniyor." dedi.
HİSAR-O ilk uzun menzil atışını başarıyla gerçekleştirdi

TÜRKİYE'nin yerli ve milli hava savunma füze sistemi HİSAR O, ilk uzun menzilli atışında 40 kilometre uzaklıktaki hedefi imha etti.

Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, HİSAR O'nun dün gerçekleştirilen atışlı test faaliyetine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Görgün, milli mühendisliğin gücüyle gökyüzündeki teknoloji kalkanlarını da güçlendirdiklerini belirterek, "HİSAR O, Seri Üretim Projesi'ne yetenek kazanımı kapsamında gerçekleştirilen atışlı test faaliyetinde, seri üretim konfigürasyonundaki yeni nesil HİSAR O bataryasından ateşlenen RF arayıcı başlıklı füze ile hedef, 40+ kilometrede direkt vuruş ile bertaraf edildi. Başkanlığımız tarafından başlatılan HİSAR Seri Üretim Projesi kapsamında; atış kontrol/komuta kontrol mimarisindeki performans artırıcı güncellemeler, IP haberleşme altyapısına geçiş, hedefi daha uzaktan tespit etme yeteneğine sahip yeni nesil radar, füze kapsamında gelişmiş güdüm/kontrol yazılımları ve uzak menzil manevra yeteneklerini HİSAR O sistemlerine kazandırdık. HİSAR O sisteminin mevcut yeteneklerinin üzerine yeni nesil teknolojik kazanımları ile birlikte etkin olduğu menzilin artırılmasına yönelik faaliyetlere devam edeceğiz. Bu vesile ile gece gündüz çalışan, başarıya ulaştıran, yeni yetenekler kazandıran ASELSAN ve ROKETSAN mühendislerimizi, vatan evlatlarımızı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

Öte yandan, Çelik Kubbe'nin omurgasını oluşturacak yeni nesil konfigürasyonundaki sistemlerin ilk parti teslimatlarının, 2024 yılı sonuna kadar envantere girmesinin hedeflendiği belirtildi.

HİSAR-O ilk uzun menzil atışını başarıyla gerçekleştirdi

Kaynak:DHA