Herkes Bursalı sanıyor ama... Köfteci Yusuf bakın nereliymiş!

Yusuf Akkaş kimdir sorusu, özellikle Köfteci Yusuf markası ile tanınmasının ardından pek çok kişi tarafından merak edilen konu oldu. Köfteci Yusuf'un aslen nereli olduğu merak edilirken bu soru cevabını buldu...
Herkes Bursalı sanıyor ama... Köfteci Yusuf bakın nereliymiş!

Köfteci Yusuf olarak bilinen Yusuf Akkaş, Türkiye'nin en büyük köfte restoran zincirlerinden biri olan Köfteci Yusuf’un kurucusu. 1960 yılında Bursa'nın Kızılhisar köyünde doğan Akkaş, genç yaşlardan itibaren ticaretle ilgilenmiş ve 1996 yılında ilk dükkanını İznik’te açtı. Bugün ise Türkiye genelinde geniş bir şube ağına sahiptir.

Yusuf Akkaş, Köfteci Yusuf markasının kurucusu ve sahibi olarak tanınıyor. 1996 yılında açtığı ilk dükkan ile başlayan girişimi, bugün Türkiye genelinde büyüyerek geniş bir restoran zincirine dönüştu.

KÖFTECİ YUSUF (YUSUF AKKAŞ) KİMDİR?

Yusuf Akkaş, 1960 yılında Bursa’nın Kızılhisar köyünde dünyaya gelmiştir. Genç yaşlarda ticarete atılan Akkaş, 1996 yılında İznik’te açtığı küçük köfte dükkanı ile sektöre giriş yaptı. İşletmeciliği ve köfte sektörüne olan ilgisi sayesinde kısa sürede başarı elde etmiş, markasını Türkiye genelinde tanınan bir zincir haline getirdi.

yusuf-akkas.jpg

KÖFTECİ YUSUF'UN KARİYERİ

Yusuf Akkaş, 1996 yılında İznik’te açtığı ilk köfte dükkanı ile girişimcilik kariyerine adım attı. Kısa sürede işletmesini büyüterek Türkiye’nin birçok şehrinde şubeler açmış ve Köfteci Yusuf markasını geniş kitlelere tanıttı. Markası, köfte dışında döner, burger ve kahvaltı gibi çeşitli ürünlerle de faaliyet gösteriyor.

kofteci-yusuf.webp

KÖFTECİ YUSUF ASLEN NERELİ?

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini yayınlamasının ardından Köfteci Yusuf markası gündem oldu.

Bunun üzerine Köfteci Yusuf olarak tanınan Yusuf Akkaş bir video paylaştı ve videoda hayatına dair bilgilere de yer verdi.

Akkaş, aslen Konya-Karaman olduğunu videoda belirtti.

Köfteci Yusuf, son paylaştığı videosunda, “Ben, Konya Karaman'dan Bulgaristan'a daha sonra İznik'e gelerek, sonrasında da Bursa Yenişehir Kızılhisar köyüne taşınan bir ailenin çocuğuyum” dedi.

Karaman, 1987'de il olduğu için Köfteci Yusuf aslen Karamanlıdır.

Kaynak:HABER MERKEZİ