Hayallerin ötesinde Çiçek Bahçesi
Özgün düzenlemesiyle dikkat çeken Selçuklu Çiçek Bahçesi’nde, 26 tür 70 çeşitten oluşan 348 bin çiçek bulunuyor. Çiçek bahçesine gelen ziyaretçiler, rengarenk fotoğraflarla önemli hatıralar bırakıyor.
Selçuklu’nun gözde ziyaret mekânlarından biri olan Selçuklu Çiçek Bahçesi 26 tür, 70 çeşitte 348 bin çiçek ile ziyaretçilerine renk şöleni sunuyor. Yaklaşık 11 bin metrekare alana sahip çiçek bahçesinde özel peyzaj alanları da ziyaretçiler tarafından dikkat çekiyor. Bahçede yürüyüş yolları, kamelyalar, seyir tepesi, çocuk oyun alanları, hatıra köşesi ve tavşan, tavus kuşu, tavuk, kuş gibi canlılar da bulunuyor. Fotoğraf sanatçılarının da yoğun ilgi gösterdiği Selçuklu Çiçek Bahçesinde mevsimin çiçekleri olan sardunya, petunya, yıldız, kadife, yaprak güzeli, vapurdumanı, papatya gibi farklı türlerde bitkiler de yer alıyor.
‘BÜTÜN MİSAFİRLERİMİ ÇİÇEK BAHÇESİNE GETİRİYORUM’
Konya’ya gelen misafirlerini ilk önce çiçek bahçesine getirdiğini dile getiren Adeviye Özyıldız, “Ben Konya’lıyım ve Konya’da yaşıyoruz. Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan çiçek bahçesini çok beğeniyorum. Özellikle de biz kadınların zaman geçirebileceği ve ilgisini çeken bir yer olmuş. Biz kadınlar olarak çiçeklere bayılırız ve burada bin bir çeşit çiçek var. Şehir dışından gelen misafirlerimi genellikle buraya getiriyorum. Herkes çok beğeniyor, belediyenin buraya yoğun emek verdiğini söylüyorlar. Kelebek bahçesini de çok beğeniyorlar. Kendi memleketlerinde bu kadar güzel bir yerin olmadığını söylüyorlar. Bir de burayı ücretsiz bir şekilde gezmek gerçekten çok güzel bir şey. Bu güzellikten herkesin yararlanabiliyor olması, buranın ününün daha çok her yere yayılmasını sağlar. Ben herkesin burayı gelip görmesini tavsiye ederim. Herkesin keyifle vakit geçirebileceği, fotoğraf çekinebileceği bir alan. Belediyemize verdiği bu hizmetten dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
‘BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ: ÇİÇEK BAHÇESİ’
Çiçek bahçesinin hayallerinin ötesinde bir yer olduğunu vurgulayan Hasan Çaprak, “Konya’ya Kahramanmaraş’tan geldim. Çocuklarımla birlikte Konya’da nereyi gezebiliriz diye araştırmaya başladık. Daha sonra internetten çiçek bahçesini gördük. Çocuklarımızın dikkatini çekti ve biz de gelip görmek istedik. Girer girmez çok beğendik. Girişte belediye yetkilileriyle de görüştük, gerçekten çok güzel emek vermişler. Çocuklarımızı da gezdiriyoruz. Kahramanmaraş’ta da küçük çaplı gezilecek doğal ortamlar var ama burası çok daha güzel. Konya’da daha karasal, kurak bir iklim beklerken böyle bir şeyle karşılaşmak bizi çok şaşırttı. Aynı zamanda Tropikal Kelebek Bahçesinde kelebekleri de kapalı bir fanusun içinde beklerken girişte çiçeklerle karşılanmak bizi çok mutlu etti. Tam kartpostallık görüntüler var. Çok mutlu olduk. Doğal bir ortamda çiçek ve bitkileri görmek isteyenler için hem de kelebekleri görmek isteyenler için gezilecek bir ortam. Temiz bir ortam. Belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri, çiçek bahçesiyle anlam bulmuş durumda. Selçuklu Belediyesine çok teşekkür ederiz. Biz bu kadar çok çiçeği bir arada görmeyi hayal bile edemiyorduk. Aynı zamanda içerisinde küçük çaplı bir hayvanat bahçesi de var. Çocuklarımız özellikle tavşanları çok sevdi. Kahramanmaraş’a gittiğimizde herkese burayı tavsiye edeceğiz” diye aktardı.
‘SELÇUKLU DENİLİNCE AKLA RENKLERİN AHENGİ GELECEK’
Çiçek Bahçesindeki renk uyumuna bayıldığını dile getiren Zehra Kızılöz, “Konya’ya ilk defa geliyorum. Kentin dokusuna hayran kaldım. Her yer yeşil her yer çiçeklerle süslenmiş. Konya’nın belediyeciliği hakkında çok başarılı söylemler işitiyordum. Gerçektende söylendiği kadar varmış. Özellikle Selçuklu belediyecilik açısından oldukça gelişmiş. Çevre düzenlemelerinden tutunda trafiğine kadar her şeyine hayran kaldım. İlk olarak Kelebek Bahçesini ziyaret ettim. Türkiye’de böyle bir mekanının olduğunu bilmiyordum. Fotoğraflarını internetten inceleyince ilk bu mekana gelmeliyim dedim ve ziyaret ettim. Çiçek bahçesi ise ayrı bir güzellik katmış ilçenin dokusuna. Selçuklu denilince akla tarih geliyordu ama artık aklımda renklerin ahenkle dans edişi de gelecek. Çiçek bahçesi fikri çok orijinal bir fikir olmuş inşallah diğer kentlerimizde de bu tür mekanlar yaygınlaşır. Emeğe geçen herkese Başta Ahmet Pekyatırmacı’ya verdiği, ilçeye bu eserleri kazandırdığı teşekkür ediyorum. Mutlaka bir kez daha gezip bu yerleri görmek istiyorum” şeklinde konuştu.
‘MEZUNİYET FOTOĞRAFIMI BURADA ÇEKİNMEK İSTERİM’
Yakın zamanda Selçuk Üniversitesinden mezun olacağını söyleyen Kübra Baş, “Konya çiçek bahçesini çok beğendim bin bir türlü renklerin olduğu bu bahçede çok güzel fotoğraflar çektim. Yakın zamanda mezuniyetim var. Burada mezuniyet fotoğraflarımı çekinmeyi çok isterim. Böyle sanatsal alanları ilçemize ve şehrimize kazandırdığından dolayı belediye başkanımız Ahmet Pekyatırmacı'ya çok teşekkür ederim. Gerek festivallerle gerek açılışları gerekse de ilçemizde gerçekleşen kültürel faaliyetlerle ilçemiz ön plana çıkıyor. Burada Konya Büyükşehir Belediyemize de çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
SÜMEYRA KENESARI/ BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ