Hacı Hasanbaşı Kur’an Kursu’nda yoğun katılımlı aşure etkinliği

Konya’nın köklü kursları arasında yer alan Hacı Hasanbaşı Kur’an Kursu’nda yoğun katılımlı aşure etkinliği düzenlendi. Programda konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Eğitimin, hocalarımızın ve çocuklarımızın yanında olmaya devam ediyoruz” dedi.
Hacı Hasanbaşı Kur’an Kursu’nda yoğun katılımlı aşure etkinliği

Hacı Hasanbaşı Kur'an Kursu ve İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, aşure etkinliği düzenledi.

Programa; Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Karatay İlçe Kaymakamı Cengiz Ayhan, İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

haci-hasanbasi-kuran-kursunda-yogun-katilimli-asure-etkinligi.jpg

Eğitimin her zaman destekçisi olduklarını dile getiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın inşallah. Burası çok güzel bir eğitim yuvası. Burası hafızların yetiştiği ilim irfan merkezi, bölgemizin değeri. Biz de bu bölgedeki tüm okullarımıza olduğu gibi Türk Anadolu Vakfımızın bu okuluna da destek veriyoruz. Her zaman onların yanındayız.

karatay-belediye-baskani-hasan-kilca.jpg

Eğitimin, hocalarımızın ve çocuklarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Hemen karşı tarafta bulunan alanda da kamulaştırma çalışmaları yürütüyoruz. İnşallah bu bölge daha da canlı olacak. Okulumuzun yurt ve diğer ihtiyaçları var. Onlarla ilgili de çalışmalar yürütüyoruz. Hemen yanı başımızda Doğanlar Mahallemizin Kur’an Kursu var. Oraya da destek veriyoruz, onlar da güzel hizmetler yapıyor.” ifadelerini kullandı.

haci-hasanbasi-kuran-kursunda-yogun-katilimli-asure-etkinligi-001.jpg

‘HER ŞEY GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN’

Başkan Kılca, “Bölgemizin tüm eğitim çalışmalarında Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, müftülüğümüzle birlikte hareket ediyoruz. Kur’an Kursu yapımında da okul yapımında da çevre düzenlemelerinde de destek vereceğiz, veriyoruz. Her şey geleceğimiz olan çocuklarımız için. Çocuklarımızı, gençlerimizi çok seviyoruz. Velilerimize de teşekkür ediyorum. Onlar da göz nurumuz, geleceğimiz çocuklarımız için ellerinden gelen her türlü gayreti gösteriyorlar. Aşure gününüzün mübarek olmasını temenni ediyorum. Rabbim bu günlere tekrardan sağlık, sıhhat, afiyet içerisinde kavuştursun diye dua ediyorum.” dedi.

ali-oge.jpg

‘RAMAZANDAN SONRAKİ EN FAZİLETLİ ORUÇ’

Ramazan ayından sonraki en faziletli orucun Muharrem ayında tutulan oruç olduğuna dikkat çeken Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, “Hz. Ömer efendimizin duasıyla bugünün içerisinde barındırdığı bütün güzellikleri, hidayeti, iyiliği Rabbim nasip eylesin. İçinde sakladığı bütün şerlerden, kötülüklerden de bizleri, şehrimizi muhafaza buyursun. Böyle bir etkinlikte bir araya geldik. Muharrem Ayı, haram kılınmış ay demektir. Muharrem Ayı tarihimizde Kerbelanın, Evladı Nebinin şehit edildiği günler demektir.

haci-hasanbasi-kuran-kursunda-yogun-katilimli-asure-etkinligi-002.jpg

Efendimiz’in şu hadisi şerifini paylaşmak isterim. Ramazan orucundan sonraki en faziletli oruç Muharrem ayında tutulan oruçtur. Farz namazlardan sonra kılınan en faziletli namaz da gece namazıdır. Dolayısıyla aşureye, Muharrem ayına, oruca yönelişimiz elbette çok önemli fakat gece namazına da hatırlatmakta fayda görüyorum.” dedi. Karatay İlçe Kaymakamı Cengiz Ayhan, Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu ve Hacı Hasanbaşı Kur'an Kursu ve İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Körpe de selamlama konuşması yaptı. Mehmet Emin Parlaktürk Hoca’nın duasının ardından misafirlere aşure ikramında bulunuldu.

haci-hasanbasi-kuran-kursunda-yogun-katilimli-asure-etkinligi-003.jpg