Günün film önerileri (05.06.2020)

Gazetemiz Yeni Haber tarafından günlük hazırlanan "Kültür Sanat" köşemizde bugünün film tavsiyeleri şöyle...
Günün film önerileri (05.06.2020)

Colonia

1973 yılında Pinochet rejiminin halka baskı uyguladığı döneme kamerasını çeviren Gallenberger, bu sıkıntılı ortamda ayakta kalmaya çalışan ve Pinochet'in baskısından köşe bucak kaçan bir çiftin öyküsünü beyazperdeye taşıyor. Senaryosunu Torsten Wenzel ile birlikte yazan Gallenberger, dönem atmosferini başarılı bir biçimde perdeye taşıyan, nitelikli bir dram örneğine imza atmış gibi görünüyor. Filmin başrollerinde Emma Watson, Daniel Brühl, Michael Nyqvist, Richenda Carey yer alıyor.

colonia.jpg

Fahrenheit 451

Film Ray Bradbury'nin kült romanından beyazperdeye uyarlama. Alternatif bir gelecekte kitaplar yasaklanmış, bulunan bütün kitaplar özel ekiplerce yakılmaya başlanmıştır. Bu ekiplerden birinde çalışan Guy Montag (Michael B. Jordan), doğru birşey yaptığına inansa da, günün birinde genç Clarisse (Sofia Boutella) ile tanışması tüm hayatını değiştirir.

fahrenheit-451.jpg

Geleceğe Dönüş 3

Bir önceki serüvenin sonunda, 1955 yılında kısılıp kalan Marty’yi kurtarmak için Dr. Brown zamanda seyahat eder. Ancak kendisi 1885’e gelip DeLorean bozulduğu ve o zamanın teknolojisi yetmediği için burada takılan Doktor, Marty’ye bir mektup yazarak arabayı gömdüğü yeri söyler. 1955’teki Marty bu sayede arabayı bulur ve Doktoru kurtarmaya vahşi batıya gelir. Tabii burada işler umduğu gibi olmaz zira hem iyi doktor çok feci aşık olmuş hem de peşine onu öldürmek isteyen bir kanun kaçağı çetesini takmıştır.

gelecege-donus-3.jpg

Aykut Enişte

Aykut Enişte, yalnızlığından şikayetçi olan ve aile özlemi çeken bir adam olan Aykut'un hikayesini konu ediyor. Aykut, evlenip yuva kurmanın hayali ile yaşayan genç bir adamdır. Sevgili Nurhan ile hayallerini gerçekleştirmeye adım adım yaklaşan Aykut, beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalır. Düğüne bir hafta kala dükkanına hırsız giren Aykut, tüm birikimini kaybeder. Dükkana hırsızın girmesi, sadece Aykut’un maddi kaybına neden olmaz aynı zamanda başına türlü işler açılmasına da neden olur. Dükkana bakmak için sigortadan gelen Gülşah'ın, Aykut’tan küçük bir iyilik istemesi hepsinin hayatının değişmesine neden olur. Kendi halinde kimsesiz bir adam olan Aykut, bir anda kendisini iki ailenin damadı olarak bulur. Aykut, içine düştüğü bu karışık durumdan kendisini kurtarmayı başarabilecek midir?

aykut-eniste.jpg

HAZIRLAYAN: GÜLŞEN YILMAZ