Etini alan mangala koşuyor! İşte Konya'da evinize en yakın piknik yeri! Konumu içinde

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle dini görevlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, birinci gün erken saatlerden itibaren kurbanlarını kesti. Kurban etlerini alan Konyalılar, sıcak havanın da artmasıyla mangal yapmayı tercih etti. Konya'da ailecek piknik yapılabilecek en iyi piknik alanlarını sizler için derledik.
Etini alan mangala koşuyor! İşte Konya'da evinize en yakın piknik yeri! Konumu içinde

İslam dünyasında Kurban Bayramı mutluluğu yaşanıyor. 28 Haziran tarihinde başlayan ve dört gün devam edecek olan Kurban Bayramı'nda Müslümanlar, dini görevlerini yerine getirmek için kurbanlıklarını aldı. Birinci gün bayram namazı sonrası kesimhanelere giden vatandaşlar, kurbanlıklarının kesilmesiyle etlerini aldı.

KONYA'DAKİ EN İYİ PİKNİK ALANLARI

Konya'da Kurban Bayramı tatilinin sıcak geçmesini fırsat bilen Konyalılar, Konya'daki en iyi piknik alanlarını araştırmaya başladı. Şehrin merkez Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerinde bulunan piknik alanlarını araştırmaya başlayan vatandaşlar, aileleriyle birlikte vakit geçirebilecekleri ve mangal yakılabilecek piknik alanlarını tercih etti.

ZİYARETÇİLERDEN YOĞUN İLGİ

Konya'daki piknik alanlarına ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor. 42 bin kilometrelik yüzölçümü ile Türkiye'nin en büyük şehri olan Konya'da çok sayıda piknik ve mesire alanı bulunuyor. Şehir Merkezine yakın piknik alanları özellikle hafta sonları çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor.

İşte Konya'daki en iyi piknik alanları...

KOZAAĞAÇ PARKI

Meram bölgesinde bulunan ve Konya'nın en eski piknik bahçeleri arasında yer alan Kozağaç Parkı, tam 104 bin metrekare genişliğinde. Kozağaç Parkı'nda 6 bin 950 adet bitki tam bir görsel şölen sunuyor. Park içerisinde gölet spor alanı, basketbol ve mini futbol sahası, yürüyüş yolları, kafeterya, çocuk oyun grubu, mini lunapark ve çok sayıda büyük ağaç yer alıyor. Ayrıca park içindeki gölette deniz bisikletine de binebiliyorsunuz. Park içerisinde bulunan Yıldız Bahçesi'nde yaklaşık 400 çeşit Yıldız Çiçeği (Dahlia) yetiştiriliyor.

Kozağaç Parkı konumu için tıklayınız...

konya-kozaagac-parki.jpg

OLİMPİYAT PARKI

Karatay ilçesi Taşra Karaaslan Üzümcü Mahallesi'nde Konya-Karaman Karayoluna yakın bir noktaya kurulan Olimpiyat Parkı toplam 161 bin 900 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Olimpiyat Park'ında; piknik bölümlerinin yanı sıra fair play müzesi, seyir kulesi, mini futbol sahası, basketbol ve voleybol sahası ve go-kart pisti var. Ayrıca parkta 4 bin 350 adet ağaç, 5 binden fazla bitki ve 100 bin metrekarelik çim alını bulunuyor. Mevsiminde buram buram ıhlamur kokuların yayıldığı Olimpiyat Parkı'na, Uzakdoğu, Batı Bahçesi ve Osmanlı Bahçesi gibi alanlar da kazandırıldı.

Olimpiyat Parkı konumu için tıklayınız...

olimpiyat-parki.jpg

KARAARSLAN HADİMİ PARKI

Konya'nın önde gelen piknik bahçelerinden birisi de Karaarslan Hadimi Parkı. Vatandaşların 2010'dan bu yana en çok tercih ettiği alanların başında gelen Hadimi Parkı'nda çok sayıda sosyal donatı bulunuyor. İçerisinde bulunan sosyal tesisleri, spor alanları, binicilik tesisleri, ve dinlenme alanlarının birlikte olması tercih sebebi olurken, bu park yoğun ilgi görüyor.

Karaarslan Hadimi Parkı konumu için tıklayınız...

karaarslan-hadimi-parki.jpg

DUTLUKIR MİLLET BAHÇESİ

Yeşil Meram'ın en güzel piknik alanlarından biri olan Dutlu Millet Parkı'nda ateşli ya da ateşsiz alanlarda piknik yapabilme imkânı var. Alan, yürüyüş ve spor alanları, restoran ve kafesi, çim kızağı ve parklarıyla birçok sosyal ve kültürel aktiviteye ev sahipliği yapıyor. Çok yönlü hizmet veren Dutlukır Millet Bahçesinde, 100 adet çocuk oyun grubu, 40 bin metrekarelik çocuk oyun parkı, 10 bin metrekarelik üzüm bağı, 10 bin metrekarelik gölet, Osmanlı Bahçesi, mescit, sosyal tesisler, kokuluk ve reçellik gül bahçesi gibi ilgi çekici alanlar var.

Dutlukır Millet Bahçesi konumu için tıklayınız...

dutlukir-millet-bahcesi.jpg

KARATAY ŞEHİR PARKI

Karatay Şehir Parkı en çok tercih edilen Konya'daki piknik alanlarından biridir. 343 bin 300 metrekare alana sahip olan parkın içinde; 12 bin 500 metrekare büyüklüğünde Biyolojik Gölet, 418 kamelya, 46 Adet 5'li grup mangal yeri ve 14 bin metrekarelik lunapark bulunuyor. Ayrıca parkın içinde Konya'nın tek hayvanat bahçesi de yer alıyor. Ailenizle güzel bir deneyim yaşayabileceğiniz Konya hayvanat bahçesi, şehir dışından da çok sayıda ziyaretçi çekiyor.

Karatay Şehir Parkı konumu için tıklayınız...

karatay-sehir-parki.jpg

15 TEMMUZ MİLLİ İRADE VE BİRLİK PARKI

Ankara Yolu üzerinde geniş bir alana sahip olarak kurulan 15 Temmuz Milli İrade ve Birlik Parkı, şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşların uğrak noktası olmasının yanı sıra Konya halkının da en çok tercih ettiği piknik alanı olmaya devam ediyor. Şehrin gürültüsünden uzak güzel bir gün geçirmek isteyenler için iyi bir tercih olan Birlik Parkı özellikle kalabalık aileler ve gruplar tarafından tercih ediliyor.

15 Temmuz Milli İrade ve Birlik Parkı konumu için tıklayınız...

15-temmuz-milli-irade-ve-birlik-parki.jpg

TÜRK YILDIZLARI PARKI

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara Yolu’nda toplam 321 bin metrekarelik alanda yaptığı Türkiye’nin havacılık temalı en büyük parkı olan Türk Yıldızları Parkı’nda uçak restoran ve kafe hizmet veriyor. Çocuklu ailelerin ilk tercihi ise dev oyun gurupları ve Türk Yıldızları kartografisiyle oluşturulan Türk Yıldızları Parkı oluyor.

Türk Yıldızları Parkı konumu için tıklayınız...

turk-yildizlari-parki.jpg

KAYACIK PARKI

Konya-Ankara Karayolu üzerinde, yolun biraz içinde, Kayacık Mahallesi yakınlarında bulunan Kayacık Piknik Alanı şehrin gizli noktalarından biriydi. Konyaspor tesislerine yakınlığı ile tanınan park artık çok sayıda ziyaretçi çekiyor. Sık ağaçları ile koruyu andıran Kayacık Parkı; yaz sıcağında serin bir akşam geçirmek isteyenler tarafından tercih ediliyor.

Kayacık Parkı konumu için tıklayınız...

konya-kayacik-parki.jpg

KARAARSLAN PİKNİK BAHÇESİ

97 bin 500 metrekare alana kurulan Karaaslan Piknik Bahçesi 100'er metrekarelik 454 adet piknik bahçesinin yer aldığı konseptiyle mahremiyet isteyen piknikçilerin gözdesi oldu. Mangal yerleri, kamelya, lavabo ve peyzaj bitkileri, ortak alanlarda ise fitness ve çocuk oyun alanı mescit gibi sosyal donatı alanları ile güzel bir piknik için her şey düşünüldü.

Karaarslan Parkı konumu için tıklayınız...

karaarslan-piknik-bahcesi.jpg

SİLLE BARAJ PARKI

Selçuklu Belediyesi tarafından ihya edilen Sille Baraj Parkı yaklaşık 2 milyon metrekarelik alanıyla sadece Konya'nın değil Türkiye'nin en büyük parklarından bir tanesi… Park içerisinde yer alan 221 bin metrekarelik Sille Barajı bölgenin cazibesini artırırken 5 bin yıllık Sille Mahallesinin tarih kokan atmosferini de görmüş oluyorsunuz. Bölgede yer alan Mağaralar, kafelerin yanı sıra geniş piknik alanı ziyaretçileri bölgeye çekiyor. Bot turlarının da yapıldığı barajı çevreleyen piknik alanında; yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, tırmanma parkurları yer alıyor. Öğrenciler ve izcilere yönelik olarak kullanılması amacıyla kamp alanları da bölgenin cazibesini artırıyor. Ayrıca Sille Barajı yolu üzerindeki Aya Elenia Kilisesi, Sille Zaman Müzesi, Tarihi Karataş ve Çay camileri de ziyaret edebilirsiniz.

Sille Baraj Parkı konumu için tıklayınız...

sille-baraj-parki.jpg

SELÇUKLU SEYİR TEPESİ

Konya'nın yeni parklarından biri olan Selçuklu Seyir Tepesi, kuş bakışı Konya manzarası ile piknikçilerin gözde mekânlarından biri olmayı başardı. Bin 300 metre rakımdaki seyir gözlemi; 35 bin metrekare yeşil alan, çim spor sahası, 119 kamelya, 210 araçlık otopark gibi sosyal alanlarla donatılan Tepe adım adım büyütülerek çok daha fazla ziyaretçi çekmeyi amaçlıyor.

Sille Seyir Tepesi konumu için tıklayınız...

sille-seyir-tepesi.jpg

KONYA KENT ORMANI

Konya şehir merkezine yaklaşık 35 kilometre mesafede yer alan doğal bir piknik alanı olan Konya Kent Ormanı, doğa ile iç içe olmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor. Sık çam koruluğu içinde ateşli ve ateşsiz piknik alanları ile donatılan alanda çok sayıda alıç ağacı da bulunuyor. Çadır kamp alanı da kazandırılan Konya Kent Ormanı son yıllarda şehir dışından gelen grupları da ağırlıyor. Çeşitli yarışmalara ve etkinliklere de ev sahipliği yapan kent ormanı Meram sınırları içinde yer alıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 milyon 270 bin 000 metrekare genişliğindeki ormanlık bölgede çeşitli sosyal tesisler yapılarak 2005 yılında hizmete açılan Kent Ormanına girişler de ücretsizdir.

Konya Kent Ormanı konumu için tıklayınız...

konya-kent-ormani.jpg