Emeklilere müjde! Bayram ikramiyesinin yatacağı tarih belli oldu

Yılda iki kez dini bayramlar için ödenen emekli ijramiyesi 3 bin TL olarak hesaplara yatacak. Kabine toplantısı ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ikramiyelerin yatırılacağı tarihi de duyurdu. İşte tüm detaylar...
Emeklilere müjde! Bayram ikramiyesinin yatacağı tarih belli oldu

16 Haziran 2024 tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı'nda 15 milyonu aşkın emekli 3 bin TL ikramiye alacak.

Emekli bayram ikramiyelerinin hesaplara ne zaman yatacağı da merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan son kabine toplantısında emekli bayram ikramiyelerinin yatacağı tarihi de açıkladı.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?


Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından emekli bayram ikramiyelerinin 10-14 Haziran'da hesaplara yatırılacağını duyurdu.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLİR?


Bayram ikramiyeleri, emeklilerin yanı sıra diğer hak sahiplerine de yatırılıyor. Dul ve yetim maaşı alanlara hisse oranına göre yatırılırken yaşlılık maaşı alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucuları da bayram ikramiyesi alacak.

BİRDEN FAZLA AYLIK ALANLARIN İKRAMİYE ÖDEMESİ


SGK’dan birden fazla dosyadan gelir ve aylık alan emekli ve hak sahiplerine, en fazla ödemeye hak kazandıkları dosya üzerinden ikramiye verilecek. Örneğin bir kişi hem kendi çalışmasından dolayı emekli aylığı, hem de ölen eşinden dolayı dul aylığı alıyorsa sadece kendi emekliliğinden dolayı 3000 lira ikramiye alacak.

Bir kadın hem dul aylığı, hem de yetim aylığı alıyorsa en yüksek aylık aldığı dosyadaki oran üzerinden tek ikramiye alabilecek. Emekli aylığı ile birlikte sürekli iş göremezlik geliri alanlar ise sadece emekliliğinden dolayı 3000 lira ikramiye alacaklar.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?


TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren 8. Yargı Paketi'nde yer alan emekli bayram ikramiyesinin 3 bin TL'ye çıkarılmasına yönelik madde kabul edildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ