Dijital Yükselişiniz İçin Özelleştirilmiş SEO Hizmeti Boosted Craft’ta
Dijital Yükselişiniz İçin Özelleştirilmiş SEO Hizmeti Boosted Craft’ta
Arama motoru optimizasyonu anlamına gelen SEO, Search Engine Optimization teriminin baş harflerinden meydana gelir. Kurumsal web tasarım ile birlikte son zamanların en popüler kavramları arasında yer alır. Web sitelerinin arama motoru algoritmalarına uygun olacak şekilde optimize edilmesi amacıyla uygulanan çalışmaların tümü SEO hizmeti kapsamında yer alır. SEO çalışmalarının amacı, web sitesinin arama motoru sonuçlarının üst sıralarında yer almasını sağlamaktır. Boosted Craft, alanında uzman ve deneyimli ekibi tarafından planlanan ve uygulanan SEO çalışmalarıyla farklı sektörlerde hizmet veren web sitelerini, Google başta olmak üzere tüm arama motorlarında daha görünür bir hale getirir ve ilgili web sitelerine gelen organik trafiğin artmasını sağlar.
Google SEO Çalışması Nasıl Yapılır?
Google dünya genelinde en çok kullanılan arama motoru olma özelliğine sahiptir. Bu nedenle SEO hizmeti kapsamında göz önünde bulundurulan belli başlı kurallar Google arama motoru algoritmalarına göre belirlenir. Google kullanıcıların yaptığı aramalara göre belirlenen sonuçlarda üst sıraları kaliteli ve popüler web sitelerine ve sayfalarına verir. Kaliteli kapsamında değerlendirilen en önemli unsurlar; site içi optimizasyonlar, teknik yapı ve metin içerikleridir. Site dışı çalışmalar ise popülerlik olarak değerlendirilir. SEO hizmeti kapsamında gerçekleştirilecek olan çalışmaların başarılı olması için detaylı bir ön hazırlık ve planlama sürecine gereksinim duyulur. Doğru ve etkili ön analizlere göre planlanan ve uygulanan SEO çalışmalarından başarılı sonuçlar alınması mümkündür.
Site İçi SEO Nasıl Yapılır?
Google, arama motoru botlarının rahat bir şekilde gezindiği ve kullanıcıların uzun zaman geçirmeyi tercih ettiği web sitelerini kaliteli olarak kabul eder. Arama motoru botları tüm web sitelerini belirli kriterler dahilinde değerlendirir ve kalite puanı verirler. Kalite puanı; web sitesi genelinde kullanılmakta olan içeriklere, kod yapısının temiz ve hızlı olmasına, kullanıcı dostu bir arayüzü bulunmasına ve belli başlı arama motoru etiketlerine göre yapılan değerlendirmeler sonucu belirlenir. Site içi optimizasyon çalışmalarıyla web sitesinin kaliteli ve kullanıcının fayda sağlayacağı bir web sitesi olduğu arama motoru botlarına kanıtlanır. Bu sayede web sitesinin taranması sürecinde arama motoru botlarına yardımcı olunabilir.
Web sitesinde özgün ve okuyucuya keyif verecek akıcılıkta içerikler paylaşılmalıdır. İçerikte herhangi bir imla hatası olmamalı, dil bilgisi kurallarına eksiksiz bir şekilde uyulmalı ve noktalama işaretleri doğru şekilde kullanılmalıdır. Bu temel noktalara dikkat edilmesi halinde kaliteli bir içerik oluşturulması mümkündür. Web sitelerinde paylaşılmak üzere hazırlanan tüm içeriklerin kaliteli, doğal ve özgün olması gerekir. Bu sayede daha fazla internet kullanıcısı içerikleri okuyacak ve web sitesinde daha uzun zaman geçirecektir.
Web sitelerinde ve sayfalarında kullanılan metinlerin içerikleri kadar önemli olan diğer bir unsur ise görsellerdir. Web sitesinde kaliteli ve özgün görseller kullanıldığı takdirde, web sitesinin kalite puanı yükselecek ve ziyaretçiler web sitesinin özgün olduğu fikrini edinecektir.
Yapılan araştırmalara göre internet kullanıcıları yavaş açılan web sitelerinde zaman geçirmeyi tercih etmemekte ve yavaş açılan sayfaları, açılmalarını beklemeden terk etmektedir. Kullanıcılar web sitesini hızlı bir şekilde terk ettiğinde ise web sitesinin kalite puanı olumsuz yönde etkilenmekte ve düşmektedir. Bunun yanı sıra, arama motoru botları web sitelerini taradıkları sırada, gereksiz ve karmaşık bir kod yapısı olan web sitelerindense, temiz ve rahat tarayabilecekleri bir kod yapısına sahip olan web sitelerini daha değerli olarak kabul etmektedir.
Kullanıcı deneyimi, web sitelerinin arama motoru sonuçlarında üst sıralara taşınmasını sağlayan unsurlar arasında ilk sıralarda gelir. Bu kapsamda web sitelerinde ziyaretçileri yanıltabilecek yönlendirmeler bulunmamalı, uzun ve akılda kalıcı olmayan URL’ler kullanılmamalı, kalitesiz tasarımlara yer verilmemelidir. Bu tür durumlar olması arama motoru botlarının ilgisini çekmekte ve web sitesinin kalitesinin düşmesine neden olmaktadır.
Arama motoru botları tarafından kullanıcı dostu olarak kabul edilen web sitelerinin en önemli özelliği, düzenli ve erişilebilir olmalarıdır. Bu web sitelerini her yaştan ve her seviyeden kullanıcı kolayca kullanabilir. Web sitesinde kullanılan renkler, yazı fontları ve iç bağlantılar da mutlaka titizlikle belirlenmelidir. SEO hizmeti kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar bir yandan kullanıcılara faydalı ve kaliteli bilgiler sunmayı bir yandan da kullanıcı ve arama motoru dostu olmayı amaçlar.
Core Web Vitals Nedir?
Google tarafından yapılan son kullanıcı deneyimi güncellemesinden sonra Core Web Vitals diğer bir deyişle Önemli Web Verileri sıralama faktörlerinden biri haline gelmiştir. Buna bağlı olarak, yapılacak arama motoru optimizasyonu çalışmalarında belli kavramların dikkate alınması tercihten öte zorunluluk haline gelmiştir.
LCP (En Büyük Görünür İçerik), internet kullanıcısı web sitesine girdiği ilk andan itibaren görünen ekrandaki en büyük içeriğin oluşma süresidir. FID (İlk Giriş Gecikmesi), web sitesini ilk kez ziyaret eden kullanıcının web sitesiyle girdiği etkileşimi ölçen bir değerdir. CLS (Kümülatif Düzen Kayması) ise sayfanın oluşmasına kadar geçen süre içinde sayfada yer alan bileşenlerin doğru boyutta ve düzende oluşmasını ifade eder.