Çumra kavunu iyi tarımla buluşuyor

Konya'nın Çumra ilçesinde sağlıklı üretim ve tüketim anlayışıyla hayata geçirilen "Çumra Kavunu İyi Tarımla Buluşuyor, Eşsiz Aromasıyla Tüketiliyor" projesinin açılış ve malzeme teslim töreni gerçekleştirildi.
Çumra kavunu iyi tarımla buluşuyor

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Bakanlık Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilen proje, 2024 üretim yılında uygulanacak. Çumra’da düzenlenen programa, İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, Çumra Belediye Başkanı Mehmet Aydın, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İsmail Çiftçi, Çumra İlçe Müdürü Hüseyin Yasin Düğmeci, Ziraat Odası Başkan Vekili Ergün Kızıl, STK temsilcileri, kurum amirleri, teknik personel ve üreticiler katıldı.

cumra-kavunu-iyi-tarimla-bulusuyor.jpg

İYİ TARIM UYGULAMALARI İLE SAĞLIKLI ÜRETİM

Proje kapsamında yer alan üreticilere fiziki ekipmanlar teslim edildi ve İyi Tarım Uygulamaları'nın (İTU) önemi vurgulandı. İl Müdürü Duran Seçen yaptığı konuşmada, İyi Tarım Uygulamaları'nın tarımsal üretimi sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan karlı ve verimli, insan sağlığını koruyan, hayvan sağlığı ve refahını gözeten, çevreye duyarlı hale getirdiğini belirtti. Seçen, "Projemiz kapsamında Çumra İlçemizde 12 üreticimiz ile 519 dekar alan İyi Tarım Uygulamaları kapsamına alınmıştır. İl Müdürlüğümüz tarafından üreticilerimizin fiziki donanımları, toprak-su ve ürün analizleri ile kontrol sertifikasyon bedelleri karşılanmıştır" dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ