Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, emperyalist çetelerden daha büyüktür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da “SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı Programı”nda konuştu. Erdoğan, ""Türkiye Cumhuriyeti sadece tüm terör örgütlerinden değil, bu cinayet şebekelerini üzerimize salan emperyalist çetelerden de daha büyüktür, daha güçlüdür." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, emperyalist çetelerden daha büyüktür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehitlerimiz sebebiyle acımız büyük olsa da Türkiye Yüzyılı ülkümüze kasteden alçaklarla mücadele azmimiz çok daha büyüktür. Milletimizin huzur ve güvenliğini hedef alan her türlü saldırı başarısız olacak, en sonunda dönüp kandan beslenen terör baronlarını vuracaktır." dedi.

Erdoğan, "Hava Kuvvetlerimiz ve MİT Başkanlığımız bu alçak saldırıya cevabımızı Suriye ve Irak'taki terör hedeflerini yok ederek katbekat fazlasıyla vermiştir." dedi.

Erdoğan, "Biz bu kalleşliklerin arkasındaki niyetin ne olduğunu çok net görebiliyoruz. Biz kiralık katil sürülerinin emellerinin ne olduğunun da gayet farkındayız. Türkiye Cumhuriyeti sadece tüm terör örgütlerinden değil, bu cinayet şebekelerini üzerimize salan emperyalist çetelerden de daha büyüktür, daha güçlüdür." diye konuşmasına devam etti.

cumhurbaskani-erdogan.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör eylemi akabinde milletimizin yanı sıra muhalefet dahil siyasi partilerimizin benimsediği müşterek duruşu takdirle karşılıyoruz. Milletin, memleketin, devletimizin güzide kurumlarının hak ve çıkarlarının reyting yarışlarına feda edilmemesi gerekiyor" dedi.

Erdoğan, "(SAHA EXPO) Fuar boyunca 4,6 milyar doları ihracat sözleşmesi olmak üzere 6,2 milyar dolarlık anlaşmaların imzalanacak olması dikkate değerdir. Sadece 2024 yılı içerisinde savunma sanayi şirketlerimiz 178 farklı ülkeye ürün ihraç ederek ciddi bir rekora imza attı." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TÜRKSAT 6A ve İMECE projelerinde edindiğimiz kabiliyetleri, Ay misyonumuzun hazırlık ve gerçekleştirme süreçlerinde de kullanacağız." dedi.

cumhurbaskani-erdogan-saha-expo-fuarinda-stantlari-ziyaret-etti.jpg

Erdoğan, SAHA EXPO fuarında stantları ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nı 4. Gününde stantları ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SAHA EXPO, Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nı 4. gününde ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte fuar dış alanında kurulan BAYKAR ve ASELSAN dış sergi alanını gezdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra TUSAŞ standını ziyaret ederek fotoğraf çekildi.

Ziyaretlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, fuar alanından ayrıldı.

Kaynak:AA