Cumhurbaşkanı 3 çocuk dedi! Müftü 100 çiftin nikahını kıydı

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde, evlilik hayali kuran çiftler unutulmadı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve müftülüklerin iş birliğinde düzenlenen toplu düğün töreninde 100 depremzede çift dünya evine girdi.
Cumhurbaşkanı 3 çocuk dedi! Müftü 100 çiftin nikahını kıydı

Kahramanmaraş İl Müftülüğü, Konya İl Müftülüğü, Mehir Vakfı ve Mehir Aile Derneği işbirliğinde düzenlenen programda, depremzede çiftlerin nikah ve düğün töreni, Kahramanmaraş Merkez Spor Kompleksi’nde gerçekleşti.

whatsapp-gorsel-2024-05-24-saat-21-31-37-eb1cbf69.jpg

Toplu düğün törenine Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Konya Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Prof. Dr. Saffet Köse, Mehir Aile Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Tekin, Ak Parti Milletvekili ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş katıldı.

whatsapp-gorsel-2024-05-24-saat-21-31-21-87353ce8.jpg

“MARAŞ’TA 100 ÇİFTİMİZ EVLENDİ”

Konya İl Müftüsü Ali Öge, “Önümüzde bulunan genç çiftlere uzum, sağlıklı ve mutlulukla dolu bir hayat diliyorum. Depremde hayatını kaybetmiş olan vatandaşlarımızı saygıyla, hürmetle anıyorum. Hatay’da yapmış olduğumuz çeyiz ve düğün merasimini Kahramanmaraş’ta da 100 çiftimizi evlendiriyoruz. Kardeşlerimizin düğününü yapan Mehir Vakfı, Mehir Aile Derneği, Konya İl Müftülüğü, Kahramanmaraş İl Müftülüğü ve Diyanet İşleri’ne teşekkür ediyoruz. Maraş’tan sonra Adıyaman, Malatya ve diğer deprem bölgelerinde düğünleri gerçekleştirmek için gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

whatsapp-gorsel-2024-05-24-saat-21-31-22-7351f746.jpgKahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, şunları söyledi: “ Nikah törenini heyecanla yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 6 şubat tarihinde tarifsiz acılar yaşadık. Birbirimize sarılarak omuz omza vererek acıları hafifletmeye çalışıyoruz. Bizler yanınızdayız. Herkese hayırlı olsun.”

“SAYGI, SEVGİ, SADAKAT VE DÜRÜSTLÜK ÖNEMLİDİR”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “100 çift gencin evlilik merasimlerini gerçekleştirmek için buradayız. Bu merasime katkı sunan Diyanet İşleri’ne Mehir Vakfı, Mehir Aile Derneği ve hayırsever kardeşlerime teşekkür ediyorum. Evlilikte 4 tane S önemlidir. Saygı, sevgi sadakat ve dürüstlük önemlidir. Evlilik surecini yaşarken anlaşamadığınız konular olabilir ilacınız sabır ve tahammüldür. Sizleri tebrik ediyorum. Sizler göz aydınlığımızsınız. Rabbim hayırlı evlatlar nasip eylesin sizlere. Herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

whatsapp-gorsel-2024-05-24-saat-21-31-36-cb26f4f6.jpg