Can taşıyoruz, kaliteden asla taviz vermiyoruz

Asansör sektöründe üretimden montaja her noktada hizmet veren ve Konya’nın köklü markalarından olan BSN Asansör Sistemleri firması, Türkiye’nin dört bir yanında TOKİ’lerin asansörlerini de yapıyor. Güvenliğe ve kaliteye özel önem verdiklerini belirten firma genel müdürü Mustafa Dinç, “Bu asansörler can taşıyor. Asla kaliteden taviz vermiyor, yüksek güvenlikte ürünler üretiyoruz.” dedi.
Can taşıyoruz, kaliteden asla taviz vermiyoruz

Konya’da asansörde A’dan Z’ye hizmet veren BSN Asansör, 30 yılı aşkın tecrübesiyle sektörde söz sahibi oluyor. Firmaları hakkında bilgi veren Genel Müdür Mustafa Dinç, “Markamızın kurucuları Bayram Sağlam, Soner Sağlam, Namık Akgül 1998 yılında bu işin çıraklığından başlamışlar. 3 ortaklı yapıyla büyüyerek yollarına devam ediyorlar. Daha önce asansör montajı anlamında sektörde yer alıyorduk. 2012’den sonra imalata da başladık. Ardından üretimi artırarak bu seviyelere geldik. Asansör kapıları, kabinleri, panosu, kumanda sistemleri, süspansiyon sistemleri imalatlarını komple yapıyoruz. Sac halinde girip bunların hepsini ayrı ayrı üretiyoruz.” ifadelerini kullandı.

can-tasiyoruz-kaliteden-asla-taviz-vermiyoruz.jpg

‘2018’DEN BERİ İHRACAT YAPIYORUZ’

2018 yılından bu yana da ihracat yaptıklarını kaydeden Mustafa Dinç, “Kendi öz sermayemizle ve yaptığımız dürüst işlerle, işin hakkını vererek güven kazandık ve bu seviyeye geldik. İlk yerimiz Büsan’daydı. Orada üç yıl geçirdik. Daha sonra Konsan’a geldik. Mevcutta bulunduğumuz fabrikanın bir arka sokağında 2 bin metrekarede imalat yapık. Ardından da 2017’de de şimdiki fabrikamıza geldik. Fabrikamızın sahasını 7 bin metrekareye kadar çıkardık. Üretim kapasitesini, makine parkurunu artırdık. 2018’den bu yana ihracat yapıyoruz. 10 yıla yakın süredir TOKİ işleri yapıyoruz. Büyük çaplı işler gerçekleştiriyoruz. 1200 konutluk şantiyelerin asansörlerini yapıyoruz. Her şantiyede ortalama 50 asansörün imalat ve montajlarını yapıyoruz.” dedi.

can-tasiyoruz-kaliteden-asla-taviz-vermiyoruz-004.jpg

100’ÜN ÜZERİNDE PERSONEL İSTİHDAM EDİLİYOR

Üretim ve montajda toplamda 100’ün üzerinde personeli istihdam ettiklerini vurgulayan Mustafa Dinç, “Şu anda fabrikamızda 52 personelimiz faal çalışıyor. Montajda da 50 tane personelimiz bulunuyor. Toplamda 100’ün üzerinde personeli istihdam ediyoruz. Filistin’deki olaylar şiddetlenmeden önce o bölgeye çok satış yapıyorduk. Ortadoğu bölgelerine ağırlıkta satıyoruz. Libya, Irak, Suriye, Cezayir gibi ülkelere gönderiyoruz. Gurcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya, Dağıstan tarafına ve Afrika’ya gönderdik. O bölgelere genelde ürün gönderiyoruz. O bölgelere ihracat yapan firmalara da malzeme konusunda destek veriyoruz.” şeklinde konuştu.

can-tasiyoruz-kaliteden-asla-taviz-vermiyoruz-002.jpg

DEPREM BÖLGESİNDE DE HİZMET VERİYORLAR

Deprem bölgesindeki TOKİ’lerin asansörlerini yaptıklarını söyleyen Mustafa Dinç, “Yıllık yaklaşık olarak 350 paket ihracata malzeme satıyoruz. Yine yıllık ortalama 700 adet montajı kendi ekiplerimizle yapıyoruz. Ayrıca imalat noktasında otomatik kapı üretimimiz var. Onun imalatını yapıp piyasaya sunuyoruz. Kendi yaptığımız işlerin haricinde yine TOKİ işi yapan başka firmalara da kapı ve asansör kabini satıyoruz. Şu anda TOKİ’nin deprem bölgesindeki faaliyetleri için çalışıyoruz. Oraya bu sene içerisinde 400’e yakın asansör teslim ettik. Hem üretimini hem de montajını yapıp anahtar teslim şekilde müteahhitlere teslim ettik ve vatandaşlar oturmaya başladılar. Konya’da yapılan birçok TOKİ’nin de malzemesini bizler verdik. Şu anda Cihanbeyli’de çalışıyoruz. İşimizin birçoğu şu anda Hatay, Kahramanmaraş’ta, Gaziantep’te, Diyarbakır’da, Osmaniye’de olmak üzere o bölgelerde varız.” dedi.

can-tasiyoruz-kaliteden-asla-taviz-vermiyoruz-006.jpg

ENGELLİ ASANSÖRÜNDE DE TAM HİZMET

Engelli asansörü üretimi de yaptıklarını dile getiren Mustafa Dinç, “BSN Asansör firmamız montaj kökenli olduğu ve bu alandaki sıkıntıları bildiği için eksikler neyse onları kapatma peşinde. Konya’da çok fazla kapı firması var ama bizler montaj da yaptığımız için nerede eksik var onu bilerek ona göre üretim yapmaktayız. Engelli asansörleri de yapıyoruz. Kapı yanı, merdiven yanı ve villa olmak üzere imalatlar yapıyoruz. Bunun için çok talep artışı oldu. Özellikle asansörü olmayan apartmanlarda ve turizm bölgelerindeki otellerde, restoranlarda engelli asansörü dediğimiz homelift kapalı ve açık tip ile yük platformu ürünler yapıyoruz. Her ticarethanede artık asma kat yapılmaya başlandı. Asansör gereksinimleri oluyor. 1-2-3 tonluk asansörler yapabiliyoruz. Aydın, Muğla, Bodrum gibi turizm bölgelerine de kapalı tip homelift asansörleri montaj dahil yapıyoruz. Villa içlerine de açık ve kapalı tip ikisinin de hem imalatını hem de montajını gerçekleştiriyoruz. Resmi binalara ve firmalara da istek doğrultusunda bu hizmeti veriyoruz. Hepsini kendi imalatımızla dört dörtlük sıkıntısız şekilde hizmet sunuyor ve müşterilerimizin memnuniyetini alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

can-tasiyoruz-kaliteden-asla-taviz-vermiyoruz-005.jpg

KONYA ASANSÖRDE İSTANBUL’UN ÖNÜNE GEÇTİ’

Konya’nın asansör sektöründe İstanbul’u geride bıraktığını belirten Mustafa Dinç, “Konya’da düzenlenen asansör fuarına biz de katılım gösterdik. Konya, asansör sektöründe İstanbul’un önüne geçti diyebiliriz. Çünkü üretim noktasında ciddi bir artış var. Artık firmaların sektördeki artış hızları daha da büyüdü. Fabrika noktasında da yerli hayli büyük. İstanbul’dan daha da öndeyiz. Yapılan kalitemiz de ortada. Artık Konya’nın asansörde daha iyi olduğu bilindiği için Konya fuarı da inanılmaz şekilde yoğunlukla geçti. Çünkü firmalar Konya’nın asansörde birinci olduğunu bildiği için güzel ticaretler de gerçekleşti. Yoğun geçeceğini de biliyorduk ama umduğumuzun da üstünde yoğun geçti.” dedi.

can-tasiyoruz-kaliteden-asla-taviz-vermiyoruz-003.jpg

PANDEMİDE İHRACATTA PATLAMA YAŞANDI

Özellikle pandemi sürecinde ihracatın hayli arttığını vurgulayan Mustafa Dinç, “Pandemi zamanı Türkiye’nin ihracatta patlaması oldu. Asansör sektörü de bunun içinde yer alıyor. Hiç ihracat yapmamış firmalar bile dolaylı yoldan ihracata ürün satmış oldu. Bizler de artık bunun meyvelerini topluyoruz. O dönemde Çin’de yaşanan sıkıntıdan dolayı Türkiye’nin ihracatı ciddi manada arttı. Türkiye de bunun faydalarını şu anda görüyor.” şeklinde konuştu.

can-tasiyoruz-kaliteden-asla-taviz-vermiyoruz-001.jpg

‘KALİTEMİZİ BOZMADAN DEVAME DECEĞİZ’

BSN Asansör ailesi olarak gelecek hedeflerinden bahseden Mustafa Dinç, “Gelecekteki hedefimiz kalitemizi hiç bozmadan yolumuza devam etmek. Bu asansörler can taşıyor. Taşıdıkları insanlar için en ufak bir şüphe olmadan binilmesi yönünde. Yaptığımız asansörlere sağlık noktasında kendimiz bineceğimiz gibi, iş güvenliğini yüksek tutup en üst mertebede yapıyoruz. İmalatımızı ve firmalarla olan bağımızı daha da artırarak kendimizi ve kalitemizi daha da tanınır hale getirmek istiyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

can-tasiyoruz-kaliteden-asla-taviz-vermiyoruz-007.jpg

 Muhabir