Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Bu oyunun bahanesi olmaz!

Bu oyunun bahanesi olmaz!

Geçtiğimiz hafta bu takımı mağlubiyete rağmen övmüş ve geçen sezondan çok farklı bir görüntü çizeceğimizi belirtmiştik.

Tabiki bunları yazarken, takımdaki mevkisel eksiklerin hafta hafta halledileceğini, oyun kurgusu ve saha içi organizasyonunun da takım birbirine alıştıkça oturacağını var saymıştık.

Fakat Bodrum deplasmanında skordan bağımsız oyun olarak gördüğümüz şey;

Takım gün geçtikçe birbirine adeta yabancılaşmış.

Mevkisel eksikler daha bir belirginleşmiş.

Taktiksel kurgu arayışı hâlâ yerine bir türlü oturmayan “arayıştan” ibaret kalmış.

Lafı fazla uzatmaya gerek yok takımın eksiklerini daha 1. Haftadaki Kasımpaşa maçının ardından net olarak belirtmiştik zaten.

Maalesef bu konuda üç hafta boyunca adım atılmadı ve rehavete kapıldık.

Yapılan transferlerin bir kısmı kadro derinliği açısından belki yerinde olabilir lakin bu takım net 11 oyuncularına ihtiyacı var. Bunlar olmadığı takdirde belliki verilen bunca emek boşa gidecek.

Zaten geçmiş yıllardan gelen takım ve camia içindeki kırılganlık ve özgüven sorunu işlerin kötü gittiği her hafta sonu kaosa evrilmeye müsait.

ALİ ÇAMDALI BİRAN ÖNCE KARARINI VERMELİ

Yönetim büyük bir risk alarak Antrenörlük ve süper lig tecrübesi olmayan Ali Çamdalı ile sezona devam etme kararı aldı. Her ne kadar camianın genelinde bu durum soru işareti oluştursa da bu karara saygı duyduk kahir ekseriyetle.

Geçtiğimiz hafta kendinden daha güçlü bir rakibe karşı, hoca en azından bir şeyler denemişti coşkulu taraftarımızın önünde daha istekli ve arzulu bir takım izlemiştik fakat Bodrum maçında derin bir hayal kırıklığı yaşadık. Bunun birçok nedeni var ama hocanın bir türlü kafasında net bir oyun planı belirleyememesi ve oyuncuların yerleriyle sürekli oynaması bu dağınık görüntünün ortaya çıkmasının başlıca nedeni olduğunu düşünüyorum.

Tamam eksiklerimiz var ve belliki bu eksiklerimizin tamamlanıp bazı şeylerin rayına oturması için zamana da ihtiyacımız var lakin görüyoruz ki ne hocanın böyle bir kredisi var nede camianın bu sabrı gösterecek vakti.

Ali Hoca biran önce kararsızlıktan kurtulup kafasında bir oyun planı ve net 11 belirlemeli bununla beraberde eksikler giderilinceye kadar toplayabildiği kadar puan toplamalı yoksa hem kendi adına hemde takım adına işi çok zorlaşır...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ekelik Arşivi