Bu meyvenin binbir türlü faydası var! Sağlığa, cilde, ruh haline bile!

Faydaları saymakla bitmeyen limonun sağlığa, cilde hatta ruh haline bile iyi geldiği söyleniyor. İşte limonun binbir çeşit faydası!
Bu meyvenin binbir türlü faydası var! Sağlığa, cilde, ruh haline bile!

Sağlığa faydası olduğu bilinen limon, bunun yanında birçok farklı alanda da kullanılıyor. Soğuk algınlığı, sabah yorgunluğu, romatizma, cilt bakımı gibi farklı durumlar için imdada yetişen limon, yemeklerin de vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.

limon-1.jpg

RUH SAĞLIĞINA İYİ GELİYOR

Limon, içeriğinde bulunan doğal C vitamini vücudun stresle savaşmasına yardımcı olur ve sakin bir ruh hali sağlar. Özellikle, gece yatmadan önce limonlu su içmenin faydaları oldukça fazladır. Günün stresini atmanıza, rahat uykuya dalmanıza yardımcı olur ve daha enerjik bir şekilde uyanarak güne başlamanızı sağlar.

limon-1.png

LİMONLU KARIŞIMLAR VE FAYDALARI

Limon ve su: Su-limon karışımı güne başlarken daha enerjik hissedilmesini sağlarken, akneli ciltlere iyi gelmektedir. Bununla birlikte günlük sıvı tüketimine katkıda bulunmakta ve ödem atımına yardımcı olabilmektedir.

Limon ve nane: Limon- nane karışımı mide bulantısı ve hazımsızlık gibi sindirim sistemi problemlerini rahatlatmaya yardımcı olur.

Limon ve maydanoz: Maydanoz-limon karışımı diüretik etkisi sayesinde vücutta biriken fazla suyun uzaklaştırılmasını sağlayarak ödem atımına yardımcı olabilmektedir.

limon-3.jpg

Limon ve zencefil: Zencefil-limon, enfeksiyon ile savaşmak için iyi bir ikili olup; soğuk algınlığı ve gripte bağışıklığı güçlendirmektedir.

Limon ve sarımsak: Limon-sarımsak karışımı yüksek tansiyonun düşürülmesine yardımcı olabilmektedir.

Limon ve soda: Maden suyu-limon karışımı yaz aylarında fazla terleme ile atılan elektrolitlerin dengelenmesinde rol oynamaktadır.

Limon ve bal: Limon-bal karışımı soğuk algınlığına iyi gelmekle birlikte; bağışıklık üzerine olumlu etki sağlamaktadır. Ilık suya karıştırılan bir miktar bal ve limon suyu boğaz ağrısını yatıştırabilir.

limon-2.jpg

DİKKAT EDİLMELİ!

Limon; reflü, gastrit gibi sindirim sistemi problemleri bulunan bireyler tarafından dikkatli tüketilmelidir.

 Muhabir