Besteci ve ses mühendisi Prof. Dr. Özer'e, Almanya'dan müzik ödülü

İZMİR (AA) - Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü öğretim üyelerinden besteci ve ses mühendisi Prof. Dr. Mehmet Can Özer, Berlin Teknik Üniversitesi ve...
Besteci ve ses mühendisi Prof. Dr. Özer'e, Almanya'dan müzik ödülü

İZMİR (AA) - Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü öğretim üyelerinden besteci ve ses mühendisi Prof. Dr. Mehmet Can Özer, Berlin Teknik Üniversitesi ve Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) tarafından 20 yıldır elektronik müziğin öncülerinden Edgard Varese adına verilen "konuk profesörlük" ödülüne layık bulundu.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Mehmet Can Özer, konuk profesör olarak Berlin Teknik Üniversitesinde gelecek yıl eğitim programına fakültenin tam üyesi olarak dahil edilecek ve alanında dersler verecek.

Özer, Berlin'deki sanatçılarla ortak projelerde de yer alacak.

Ödül için gurur yaşadığını belirten Özer, "Berlin'de vereceğim bilgisayar müziği alanındaki dersler, aynı zamanda sanal katılıma da açılıp daha geniş kitlelere ulaşacak. Konuk profesör, vereceği derslerin yanı sıra bireysel olarak ve Berlin'deki sanatçılarla iş birliği yaparak çeşitli sanatsal faaliyetlerde bulunuyor. Bu kapsamda 4 ay boyunca birçok etkinlik gerçekleştireceğim." ifadelerini kullandı.

Bestelerini kendi geliştirdiği ve "Aşure" ismini verdiği programla yapan Özer, bugüne değin 7 solo albüm yayımladı.

Kaynak: