Başkan Altay'dan Konya'yı tercih edecek öğrencilere önemli mesaj!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Üniversite eğitimi için öğrencilerin neden Konya'yı tercih etmeleri gerektiğini video ile açıkladı.
Başkan Altay'dan Konya'yı tercih edecek öğrencilere önemli mesaj!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'nın akademisyen ve üniversite öğrenci sayısında Türkiye'de ilk sıralarda yer aldığını söyleyerek; "Üniversite hayatına adım atmaya hazırlanan sevgili gençler. Hayatınıza yön verecek önemli bir karar aşamasındasınız. Üniversite tercih konusunda vereceğiniz kararın hem sizler hem de aileleriniz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu noktada seçeceğiniz bölümü okuyacağınız üniversitede kadar tercih edeceğiniz şehrinde sizleri yarınlara hazırlamak için büyük önem taşıdığını unutmayın. Hem genç bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hem de bir öğrenci velisi olarak tercihlerde hangi kriterleri aradığınızı biliyorum. Selçuklu Darül-Mülkü Mevlana şehri Konyamız, akademisyen ve Üniversite öğrenci sayısında Türkiye'de ilk sıralarda yer alıyor. Konya tarihi ve doğal güzellikler ile sosyal ve kültürel güzelliklerinin yanında hem ulaşımın en ucuz olduğu hem de Türkiye'de uçakla otobüsle araçla ulaşılabilecek şehir konumundadır" dedi.

İSTİHDAM ORAMI YÜKSEK KENDİNİZİ GELİŞTİRECEĞİNİZ GENİŞ ALANLAR MEVCUTTUR

Başkan Altay, Selçuk Üniversitesi kampüsünde ülkemize örnek olacak tek ülkemize tek örnek olarak tramvay hattının olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "Necmettin Erbakan üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi ve Konya Gıda Tarım üniversitemize ulaşım imkanlarımız çok yüksektir. Ayrıca Türkiye'nin en uzun bisiklet yoluna sahip olma olmaktan gurur duyuyoruz. 2 milyon 300 bin nüfusu ile sanayi, turizm, tarım bilim ve eğitim şehri olan Konya'mızda 5 üniversitemiz 130.000'e Aşkın öğrencilerimiz bulunmaktadır. istihdam imkanları yüksek, kendinizi geliştirebileceğiniz alanlar çok fazladır. Özel ve resmi yurt konusunda konaklama imkanları çok fazladır."