Bakan Yumaklı Konya’da! Konyalıların beklediği açılışın tarihini verdi

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı Konya’da. Konyalıların merakla beklediği açılışın tarihini de verdi.
Bakan Yumaklı Konya’da! Konyalıların beklediği açılışın tarihini verdi

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katılımlarıyla Konya’da Türkiye Buluşmaları programı gerçekleştirildi. Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programa Konya protokolü ve teşkilat üyeleri katılım sağladı.

bakan-yumakli-konyada-1.jpg

Tarımsal ve hayvansal üretimde Konya için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Yumaklı, su konusuna da dikkat çekti.

bakan-yumakli-konyada-2.jpg

‘İNANCIMIZ HEDEFLERİMİZDEN DAHA BÜYÜK’

Bakan Yumaklı, konuşmasına şu şekilde başladı; “Türkiye'nin çok büyük hedefleri var. Ama inancımız hedeflerimizden daha büyük. Türkiye'nin dört bir tarafını geziyoruz. Türkiye'nin bundan sonraki nesillerinin daha iyi üretimler yapmasına vesile olacak şekilde gece gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu memleketin insanının gıda arz-talebini karşılayacağız."

bakan-yumakli-konyada-3.jpg

‘POZİTİF AYRIMCILIK YAPTIK’

Gençlere ve kadınlara tarımsal üretimde pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyleyen Yumaklı, “Gençlerimizin ve kadın girişimcilerimizin mutlaka tarımsal üretim içerisinde olmasını sağlama adına pozitif ayrımcılık yaptık. Biz millet için memleket için varız. Konya’da tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Suyla alakalı çalışmalar şart. Suyu merkeze alarak bir çalışma yaptık. Bu çalışma 2 yılda çok ivme kazandı. Bu konuda emek vermiş bütün bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Konya’nın hayvansal üretimde çok iyi olduğunu biliyoruz. Bu konuda da çalışmalarımız devam edecek.” diye aktardı.

bakan-yumakli-konyada-4.jpg

‘AVŞAR TÜNELİ AÇILACAK’

Avşar Tüneli için açılış tarihini veren Yumaklı, “Konya en çok geldiğim illerden bir tanesi. Daha önceki ziyaretlerimde de söylediğim gibi 2026 Eylül ayında Avşar Bağbaşı Hadimi Tüneli’nin yapımı bitmiş olacak. Bunun tekrar sözünü veriyorum. Türkiye AK Parti’yle görmeye başladı, görmeye de devam edecek. Yaparsa AK Parti yapar.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir