Bakan Uraloğlu Konyalılara duyurdu! Konya trafiği rahatlayacak

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konya ziyaretinde gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu Konyalılara duyurdu! Konya trafiği rahatlayacak

Bakan Uraloğlu, “28 Nisan’da yer teslimini yaptığımız projemizin 1.etabı olan 17,4 km’lik Konya Gar –Kayacık Lojistik Merkezi arasına yeni bir hat daha ilave ederek toplam hat sayısını dörde çıkaracağız. 2 Hattan YHT, 2 hattan banliyö ve konvansiyonel hat işletmeciliği yapacağız. 13 peronun bulunduğu banliyö sistemi sanayi bölgesine de hizmet edecek. Böylece; mesai giriş-çıkış saatlerinde yaşanılan trafik yoğunluğunu azaltacağız.” dedi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konya’ya gelerek Konyalılara müjdeler verdi. Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile şehre gelen Bakan Uraloğu, Konya Valiliğini ziyaret ederek Vali Vahdettin Özkan ile görüştü. Valilik ziyareti sonrası AK Parti Konya İl Başkanlığına geçen Bakan Abdulkadir Uraloğlu burada da İl Başkanı Hasan Angı ile görüştü. Daha sonra da Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret eden Bakan Uraloğlu, Taş Bina’da basın açıklaması yaparak Konya’ya yapılan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

‘ÖNEMLİ YATIRIMLAR GERÇEKLEŞTİRDİK’

Konya’da önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Uraloğlu, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Konya’mızın ulaşım ve iletişim altyapısı için 72 milyar liralık yatırım yaptık. Konya’nın bölünmüş yol uzunluğunu 167 kilometreden alıp, bin 272 kilometreye ulaştırdık.

614 kilometre tek yol iyileştirmesi yaptık. Eğiste Hadimi Viyadüğü ile ülkemizin en yüksek ayaklı ve en uzun dengeli konsol köprüsünü Konya’da inşa ettik. Bu proje ile Akdeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi’ni kesintisiz bir şekilde birbirine bağlayarak Toroslara adeta bir mühür vurduk. Çalışmalarımızı burada da bırakmadık. Şu anda devam eden 12 ayrı karayolu projesinin bedeli yaklaşık 16,5 milyar lira. Gün içinde bu projelerin en önemlilerinden biri olan Konya Çevre Yolu’ndaki çalışmalarımızı da yerinde inceleyeceğiz. 122 kilometrelik Konya Çevre Yolu’nu, 2x3 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında, 3 kısım halinde projelendirdik. Konya-Karaman ve Konya-Ereğli yolları arasındaki bağlantıyı sağlayan 22 kilometrelik 1.Kısımı 2020 yılında trafiğe açtık. Çalışmaları devam eden 46 kilometrelik 2.Kısım ise Konya-Ereğli, Konya-Aksaray, Konya-Ankara ve Konya-Afyon yolları arası bağlantıyı sağlayacak. Bugüne kadar 21 kilometrelik Ankara Yolu Köprülü Kavşağı’nı ve Aksaray Yolu Köprülü Kavşağı’nı tamamladık.Bu yıl içinde 8 kilometrelik kesimin yanı sıra 2 adet tek köprünün tamamlanmasını hedefliyoruz. 2024 yılı sonuna kadar da 2.kısımın tamamını bitirerek trafiğe açmayı planlıyoruz. 54 kilometrelik 3.Kısmın çalışmalarına da yatırım programına alındıktan sonra başlayacağız. Konya’nın demiryolu ağının güçlenmesi içinde çok önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren ve Konya-Karaman Hızlı Tren Hatlarını açtık. Kayacık Lojistik Merkezi ile Konya’yı çok önemli bir lojistik üs haline getirdik. KONYARAY Projesini başlattık. Bu projeyle “Türkiye Yüzyılı İçin Doğru Adımlar” diyerek, bir kez daha Konyalı kardeşlerimizin huzurundayız.” İfadelerine yer verdi

‘TRAFİK YOĞUNLUĞUNU AZALTACAĞIZ’

Konya trafiğinin rahatlayacağını söyleyen Uraloğlu “45,9 km uzunluğundaki projemiz ile Konya Tren Garı, Kent Merkezi, OSB’ler, Havaalanı, Lojistik Merkez ve Pınarbaşı arasında hem hızlı ve ekonomik toplu taşıma hizmeti vereceğiz hem de yük taşımacılığını geliştireceğiz. Projeyi 3 ayrı etap halinde inşa edeceğiz. 28 Nisan’da yer teslimini yaptığımız projemizin 1.etabı olan 17,4 km’lik Konya Gar –Kayacık Lojistik Merkezi arasına yeni bir hat daha ilave ederek toplam hat sayısını dörde çıkaracağız. 2 Hattan YHT, 2 hattan banliyö ve konvansiyonel hat işletmeciliği yapacağız. 13 peronun bulunduğu banliyö sistemi sanayi bölgesine de hizmet edecek. Böylece; mesai giriş-çıkış saatlerinde yaşanılan trafik yoğunluğunu azaltacağız. 1 saat süren seyahat süresini de 30 dakikaya indireceğiz. Havaalanından şehir merkezine ve yüksek hızlı trene bağlantı sağlayacağız. Ayrıca zamanla sanayi bölgelerine kılçık hatlar planlayarak sanayi yüklerini lojistik merkezine daha rahat taşıyabileceğiz.” dedi.

 Muhabir