ATUS bakiye sorgulama nasıl yapılır? KONYAKART bakiye öğrenme

Konya'da toplu ulaşımı kullanan yolcular kartlarındaki ücteti merak edebiliyor. Yolculuk yapanlar mağdur olmamak için "ATUS bakiye sorgulama nasıl yapılır?" sorgusu ile sonuca ulaşıyor.
ATUS bakiye sorgulama nasıl yapılır? KONYAKART bakiye öğrenme

Konya'da toplu ulaşımda KONYAKART kullanılıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesine ait otobüs ve tramvaylarda yolcular KONYAKART'ı kullanıyor. Minibüsler için herhangi bir ulaşım kartı bulunmazken abonman kartı olmayan yolcular mağdur olmamak için "ATUS bakiye sorgulama nasıl yapılır?" sorgusu ile sonuca ulaşıyor.

ATUS bakiye sorgulama nasıl yapılır? KONYAKART bakiye öğrenme

KONYAKART bakiye öğrenmek için alternatifler bulunuyor. Şehiriçi ulaşımda yolcular KONYAKART'ı kullanırken bakiyelerini görüntüleyebiliyor. Kartında ne kadar bakiye olduğunu bilmeyen ise sorgulama ekranından gerekli bilgileri girerek bakiyesini öğrenebiliyor.

ATUS bakiye sorgulama ekranı

Bakiye sorgulama ekranına ulaşan kullanıcıların karşısına iki seçenek çıkıyor. İlk açılan seçenek TC kimlik numara ile sorgulama.

konyakart-atus-bakiye-sorgulama-1.jpg

Bu ekranda kullanıcılar T.C. Kimlik No, doğum tarihini ve ekrandaki doğrulama kodunu girerek Bakiye Sorgula butonuna tıkladığında kartındaki kalan miktarı öğrenebiliyor.

T.C. Kimlik numarası ile sorgulama kişiye özel kartlar için geçerli iken sadece kart numarası girilerek de bakiye öğrenilebiliyor.

konyakart-atus-bakiye-sorgulama-2.jpg

Kart No girişi ve doğrulama kodu girilmesiyle karttaki bakiye öğrenilebiliyor. Kart No bilgisini bilmeyenler ise kart dolum fişinden bu bilgilere erişebiliyor.

konyakart-el-kart-dolum-fisi.jpg

KONYAKART Bakiye sorgulaması için yaygın yerlerdeki kart dolum cihazlarında bulunan kart bakiye sorgulama ekranından aynı bilgilere ulaşabiliyor.

Sorgulama ekranına gitmek için tıklayın

ATUS hakkında

ATUS, toplu ulaşım kullanıcılarına kolaylık sağlaması amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi'dir.

ATUS Yardımıyla; toplu ulaşım hatlarının hangi güzergahtan geçtiğini, otobüs hatlarına ait sefer zamanlarını, toplu ulaşım aracının beklenen ya da belirtilen durağa tahmini olarak kaç dakika sonra geleceğini, belirtilen adrese en yakın durakları öğrenebilirsiniz.

İlgili Haberler
 Muhabir