Asker arkadaşları 37 yıl sonra Konya’da buluştu

1987-1988 yıllarında Şırnak ili 119.Jandarma sınır alayı Uludere ilçesi Gülyazı taburunda askerlik görevini yapan asker arkadaşları geleneksel hale getirdikleri 6. Buluşmalarını Konya 'da büyük bir heyecan ve coşkuyla kutladılar.
Asker arkadaşları 37 yıl sonra Konya’da buluştu

37 yıl sonra asker arkadaşları eşleriyle birlikte Konya’da buluştu. Konya buluşmasında Konya’nın tarihi ve turistik yerlerini gezerek, hasret giderdiler. Asker arkadaşların Konya buluşmasını Meram İlçe Tarım Müdürlüğünde Ziraat Mühendisi olarak görev yapan Recep Bağcıer ve emekli Mustafa Devrim birlikte organize ettiler.

asker-arkadaslari-37-yil-sonra-konyada-bulustu-1.jpg

ASKER ARKADAŞLARIMIZ, KONYA’YI HER YÖNÜYLE ÇOK GÜZEL GELİŞTİĞİNİ İFADE ETTİLER

Asker arkadaşların Konya buluşması hakkında Recep Bağcıer şu bilgileri verdi: “Bu yıl asker arkadaşları olarak 6. Buluşmamızı Konya’da gerçekleştirdik. Her yıl bir ilde buluşuyoruz. Bu yılda Konya’da eşlerimizle birlikte bir araya geldik. İstanbul -İzmir-Eskişehir-Düzce-Osmaniye-Muğla -Zonguldak-Bursa-Ordu ve Konya’dan katılımlarla beraber Sille, Kelebekler vadisi, panorama müzesi, Mevlana Müzesi vb. yerleri gezdik. Asker arkadaşlarımız Konya buluşmasından memnun olarak ayrıldılar. Konya’yı her yönüyle çok güzel geliştiğini, tarihi mekânları gezmekten ve Konya'nın yöresel yemeklerinden Etli ekmek ve Konya düğün yemeğini beğendiklerini ifade ettiler. Konya buluşmasında askerlik anılarımızı tazeleyerek, sohbet edip, hasret giderdik. Seneye Karadeniz'de toplanmak temennisiyle herkes memleketlerine döndü” dedi. Konya’da iki gün süren asker arkadaşların buluşması, gezilen yerlerden hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

Kaynak:HABER MERKEZİ