Anadolu Mektebi’nin Diyarbakır’daki Sezai Karakoç programı tamamlandı
Anadolu Mektebi, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 10-12 Mart tarihlerinde Diyarbakır’da üç gün süren programa, Anadolu Mektebi’nin faaliyet gösterdiği 14 ilden Sezai Karakoç okumaları yapan yaklaşık 90 kadar öğrenci ve öğretmen katıldı.
Programa katılan 32 öğrenci okudukları ve anladıkları Sezai Karakoç’u sekiz ayrı merkezde anlatma fırsatı bulurken aynı zamanda birçok yazar ve akademisyenle bir araya geldi. Prof. Dr. Durmuş Günay, Prof. Dr. Turan Karataş, Prof. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. Münire Kevser Baş, Prof. Dr. Ayşe Demir, Ali Haydar Haksal, Şakir Diclehan, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Üyesi Kamil Yeşil, GSB Bakan Müşaviri Selim Cerrah, Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Hakan Tanrıöver, MEB’dan Daire Başkanı Turgut Bağrıaçık’tan oluşan yetkin kişiler hem Sezai Karakoç’u hem de kendi birikim ve tecrübelerinden bilgiler paylaştılar.
Akademisyenler ve yazarlar altı ayrı merkezde gerçekleşen okul panellerinde değerlendirme konuşması yaptılar. Salı günü akşamı Ankara Devlet Tiyatrosu “En Sevgili” oyununu sahneledi, aynı akşam öğrenciler seçtikleri şiirleri okudu. Çarşamba günü öğleden sonra öğrenciler “Yazarların Dilinden Sezai Karakoç” söyleşisini ve “Gün Doğmadan” belgeselini izleme imkanı buldular. Çarşamba günü Saat 12.00’de gerçekleşen kapanış paneliyle program son erdi.
Ülkemizin büyük şairi ve düşünce adamı Sezai Karakoç’u kendi şehrinde, yani Kadim bir Anadolu Şehirleri olan Diyarbakır’da ve doğduğu ilçe Ergani’de anmak, üç gün boyunca çoğunluğu lise öğrencilerinden oluşan konuşmacıların, büyük bir çoşkuyla okudukları kitaplardan anladıkları Sezai Karakoç’u dinlemek; hem yazar ve akademisyenler tarafından hem de Diyarbakır liselerinde okuyan öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi.
Anadolu Mektebi'nin beklentisi Diyarbakır’ın 40. Şehir olarak Anadolu Mektebine dahil olması.