Altını olanlar bu hatayı sakın yapmayın! Uzmandan hayat kurtaran öneri

Altın yatırımcıları merakla piyasayı takip etmeye devam ediyor. Ekonomist İslam Memiş ise altınla ilgili yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

Altını olanlar bu hatayı sakın yapmayın! Uzmandan hayat kurtaran öneri

Son zamanlarda yükselişe geçen altında düşüş başladı. Ekonomist İslam Memiş ise yatırımcılara konu hakkında önemli uyarılarda bulundu.

'PANİKLE ALTINLARI SATMAYIN'

Korku ve panikle yatırımcıların altınlarını satmaması gerektiğini söyleyen Memiş, "Hem ons tarafında hem de gram altın tarafında yine yükseliş yönlü beklentim devam ediyor. Bu yıl ile ilgili 3.050-3.080 dolar seviyesi ons altında, gram altın tarafında temmuz ayına kadar 3.700-3.800 lira, yılın ikinci yarısında tekrar gram altın tarafında 4.000-4.500 lira seviyesiyle ilgili beklentimiz devam ediyor. Bu yüzden elinde altın bulunduran vatandaşlar, korku ve panikle elindeki altınları satmamalı. Ancak alım için fırsat kollayanlar da önümüzdeki hafta bu süreci tamamlamalı." şeklinde konuştu.

67bfddeb0a35739e4eb90f20.webp

'NİSAN AYI İTİBARİYLE YÜKSELECEK'

İslam Memiş, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

Altın fiyatlarında bu sert düşüş yaşanınca elinde altın bulunduran yatırımcılar da daha düşüşler devam edecek mi? Diye korkup panikledi. Elinde altın bulunduran vatandaşların eğer nakit paraya ihtiyacı yoksa, bu altınlarla ev almayacaksa, araba almayacaksa, yatırım yapmayacaksa, tekrar bulundurmaya devam etmeli. Çünkü önümüzdeki aylarda nisan itibariyle altın fiyatlarındaki bu yükselişin devam edeceğini tahmin ediyorum.

KONYA'DA GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Konya'daki güncel altın fiyatları ise şu şekilde;

Gram altın: 3 bin 393 lira

Çeyrek altın: 5 bin 570 lira

Tam altın: 22 bin 180 lira

 Muhabir