Yatırım yapmak isteyenlere büyük fırsat! Konya şirketi Kıbrıs’ta arsa satacak

Konya’nın köklü firmalarından Dağ Holding, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde arsa satışı yapacak. 60 ay vadeli satılacak arsaların satış ihalesi 25 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek.
Yatırım yapmak isteyenlere büyük fırsat! Konya şirketi Kıbrıs’ta arsa satacak

Dağ Holding’in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Lefkoşa’da gerçekleştirdiği New Cyprus Lands isimli arsa projesinin basın lansmanı gerçekleştirildi. Kuzey Kıbrıs Arsaları Yatırım İhalesinin detaylarını anlatan Dağ Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doğan Dağ, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ercan Havalimanı’na 5 kilometre kuş uçuş mesafesinde, araçla 8 dakika, Lefkoşa merkeze 15 dakika, Magosa’ya 40 dakika mesafeye, 10 kilometre yarı çapında, 75 bin öğrenci yaşayan bir bölgede yeni bir kent kuruyoruz. 7 bin konutluk yaklaşık 4’er aileden hesaplarsak 30 bine yakın sirkülasyonla beraber 40 bin kişinin yaşayabileceği yeni bir kent tasarlıyoruz. İlk etabımız arsa parselasyonu üzerinde olacak. Hisseli değil, direkt parsel üzerinde bir satış gerçekleştiriyoruz. 25 Mayıs’ta İstanbul’da Hyatt Centric Levent Otel'de açık artırma usulüyle ihalemizi gerçekleştireceğiz.” dedi.

dogan-dag.jpg
Doğan Dağ / Dağ Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili - Mustafa Kömür / Dağ Holding Bölge Satış ve Pazarlama Müdürü

ONLINE KATILIM DA SAĞLANABİLECEK

İhaleye çevrimiçi katılımın da sağlanacağını dile getiren Doğan Dağ, “Burada yapacağımız işlemde online olarak da katılım sağlanabiliyor. Yurt içinden ve yurt dışından katılımlar olacak. Ayrıca yine fiili olarak İstanbul’da ihaleye katılıp bayrak kaldırılabilecek. 79 lotla ihaleye giriyoruz. 3 milyon 900 bin TL’den başlıyor. 36 ay ve 60 ay vade seçenekleri ve 1.49 vade farkıyla müşterilerimize sunuyoruz. Yapılacak ihale sonucunda bayrakları en son kaldıran ve ihaleye kalan kişilerle 10 gün içerisinde sözleşmesini yapacağız.” ifadelerini kullandı.

ARSALAR MÜSTAKİL TAPULU OLACAK

Yapacakları ihale sonrası hak sahiplerine müstakil tapulu arsalar vereceklerini kaydeden Doğan Dağ, “New Cyprus Lands’te KKTC yasalarına göre minimum 520 metrekareden arsa parselasyonu oluşturduk. Eylül-Ekim ayı gibi bitecek olan orada 330 konutluk projemiz var. Ayrıca bu projenin içerisinden kendimiz yap sata başlamış olacağız. KKTC’de yeni bir şirketimiz de 6 ay önce kuruldu. Oradaki yatırımlarımıza devam edeceğiz. Yaptığımız yatırımın en keyifli tarafı, Kuzey Kıbrıs’ta ya da Türkiye’de arsa satışı yapıldığında en önemli ayrıştığımız nokta, Lefkoşa’daki arazilerimiz müstakil tapuludur. Kimse kimsenin hissedarı olmuyor. KKTC yasalarına göre de borcu bittiği ana kadar satış vaadi sözleşmesiyle kalmayıp bunu tapuya şerh düşebiliyor. Alıcı için ayrı avantaj oluyor. Mevcut haliyle arsa bizim üzerimizde olmasına rağmen projesini de çizdirip borcu bitene kadar inşaatı da bizim özel iznimizle yapabilir.” dedi.

‘KKTC KEŞFEDİLMEMİŞ BİR MÜCEHVER’

Doğan Dağ, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni keşfedilmemiş bir mücevher olarak görüyorum. Yıllardır Yavru Vatan’ın Türk yatırımcılar tarafından ihmal edildiğini düşünüyorum. Çünkü yılın 11 ayının güneş olduğu bir ülkede dünyada Afrika’da, Asya’da, Avrupa’da birçok ülkenin çemberinde olan bir konumda başka ülkelerden Türkiye üzerinden maksimum 2.5 saatlik bir mesafeyle ülkeye iniş yapabilecekler. Şu anda yatırım ivmesi yukarı doğru gidiyor. 1.5 yıl önce 140 bin sterlin olan evin fiyatının 410 bin sterlin olduğunu öğrendik. Ciddi bir rağbet var. Dikkat edilmesi geren hususlardan bir tanesi, yatırım yaptığınız alanın satış sözleşmesini dikkatli okumak ve tapuya şerh edilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

‘TL’DEN BORÇLAN GELİRİN DÖVİZ OLSUN’

Kazançlı bir yatırıma teşvik ettiklerini vurgulayan Doğan Dağ, “Geliri döviz üzerinde olan borcu TL olan bir sistemden bahsediyoruz. Mottomuz budur. TL’den borçlan, gelirin döviz olsun. Bugün o bölgede minimum 1+1 daire 500 sterlin ve yıllık peşin olarak kiralanıyor. Yatırım düzeyi yüksek bir bölge. Çok da keyif aldığımız ve heyecanlandığımız bir proje. Bunu ilerleyen dönemlerde de geliştirmeyi düşünüyoruz. Konya’nın bağrından çıkmış bir firma olarak, Almanya’da, Danimarka’da şirketlerimiz bulunuyor. KKTC’de de yaptığımız projeyle kendi vatandaşlarımıza doğru yatırımlara vesile olmak bizleri inanılmaz derecede gururlandırıyor. “ diyerek sözlerini tamamladı.