Konya’da yağış sel olurken; Orman Dede’nin ormanına tek damla düşmedi

Konya’da Ereğli-Karapınar sınırındaki Beyören mahallesine kurduğu ormanla “Orman Dede” unvanını alana Rahim Demirbaş’ın ormanına yağmur yağmadı.
Konya’da yağış sel olurken; Orman Dede’nin ormanına tek damla düşmedi

Konya’da çeşitli bölgelere sağanak yağış yağarken Türkiye’nin en kurak alanı olan Konya’nın Ereğli-Karapınar sınırlarına tek damla yağmur düşmedi. Ereğli-Karapınar sınırındaki Beyören Mahallesine orman kuran ‘Orman Dede” unvanı alan emekli öğretmen Rahim Demirbaş’ın ormanına da yağmur yağmadı. Orman Dede, ormanına yağmur yağmadığını üzülerek açıkladı. Demirbaş yaptığı açıklamada, “Benim ormanın bulunduğu yer ülkemizin en az yağış alan bölümü.

Karadeniz tarafından gelen bulutlar Ankara civarında kalıyor, Akdeniz dolaylarından gelen bulutlar Torosları geçemiyor, doğumuzda deniz yok, bizim buraya yağışlar batıdan gelir, Bulutlar Karapınar civarına gelirken ikiye ayrılarak ilerler Toroslar ve Hasan dağına doğru. Ortada boşluk oluşur. İşte orası benim olduğum yer. Buralara yağışlar çok aşırı olduğu zamanlarda düşer. Bu anlattıklarımı 20 yıldır gözlüyorum. Böyle…” dedi.

 Editör