En sevilen Hint filmleri

Uluslararası film ve dizilerin reytinglerinin ölçen IMDB’ye göre en sevilen Hint filmlerini sizler için derledik.
En sevilen Hint filmleri

Hindistan her ne kadar dizi sektöründe çok fazla eleştiri alsa da film sektöründe fazlasıyla takipçisi ve seveni var. İşte en sevilen ve beğenilen Hint filmleri.

10. Slumdog Millionaire

Film ne anlatıyor?

Dünyanın en yoksul insanlarının yaşadığı Hindistan'da geçen bir "milyonerlik" öyküsü olan filmde, Hindistan’ın gecekondularla dolu bir mahallesinde yaşayan genç Jamal'in enteresan hikayesi aktarılıyor. Jamal, fakir ve öksüz ancak idealist bir çocuktur. En büyük düşü, Hindistan'ın en ünlü bilgi yarışması programına katılmak ve büyük para ödülünü kazanmaktır. Bu hayalinin gerçekleşmesi arifesinde farklı olaylar yaşamını dönüştürmeye başlayacaktır. Jamal, büyük ödüle ulaşacağı son soruya bir şekilde gelmiştir. Tam da bu an programın süresi dolar ve son soru gelecek haftaki programa kalır. İlginç bir şekilde başarılı olan Jamal’in bu imkansız görünen başarısı herkesin dikkatini çeker ve genç adam hile yapmış olabileceği gerekçesiyle tutuklanır. Sorgu gecesinde soruları nasıl yanıtladığını tek tek anlatan genç adamın sırrı yavaş yavaş aydınlanır. Slumdog Millionaire, Hindistan’ın dünya sinemasında verdiği en ses getiren örneklerinden biri. En İyi Yabancı Film kategorisinde Oscar’ı kazanan yapıt, televizyonun insanlık üzerinde kurduğu büyülü hakimiyeti yansıtan filmlerden biri.

10.jpg

9. Chak De! India

Filmin ne anlatıyor?

Hindistan Kadın Milli Hokey Takımı'nın koçu Kabir Khan, tüm kızlardan oluşan takımının her şeye rağmen galip gelmesini hayal ediyor.

9.jpg

8. Rang de Basanti

Film ne anlatıyor?

Sue, İngiliz bir araştırmacıdır ve Hint kültürüne ilgi göstermektedir. Dedesinin yazdığı günlüklerden yola çıkarak Hindistan’a gidip, onların bağımsızlık mücadelesiyle ilgili bir belgesel çekmek ister. Üniversite gruplarından oyuncular toplamaya çalışan Sue için manzara oldukça gariptir.

8.jpg

7. Bajrangi Bhaijaan

Film ne anlatıyor?

Cömert kalpli Hintli bir adam, dilsiz Pakistanlı genç bir kızı ailesiyle yeniden bir araya getirmek için memleketine götürür.

7.jpg

6. Masaan

Film ne anlatıyor?

Dört kişinin yolları Ganj nehrinde kesişir. Bunlardan bir kast sisteminin alt tabakasından olan umutsuz bir aşık, trajedi ile bir cinsel ilişkiden dolayı kendisini suçlu hisseden bir kız, zayıf bir ahlaka sahip bir baba ve küçük bir kentin ahlak değerlerinden kaçamayan, yıllardır aile hasreti çeken bir çocuk.

6.jpg

5. Barfi! Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur

Film ne anlatıyor?

Üç genç, aşkın toplumun normal ve anormal tanımıyla tanımlanamayacağını ve kapsanamayacağını öğrenir.

5.jpg

4. Lagaan: Once Upon a Time in India

Filmin ne anlatıyor?

Viktorya dönemi Hindistan'ındaki küçük bir köyün halkı, geleceklerini acımasız İngiliz yöneticilere karşı oynayacağı kriket maçına bağlıyor.

4.jpg

3.PK

Film ne anlatıyor?

Dünyadaki bir uzaylı, uzay gemisiyle iletişim kurmak için kullanabileceği tek cihazı kaybeder. Masum doğası ve çocuksu soruları, ülkeyi dini görüşlerin insanlar üzerindeki etkisini değerlendirmeye zorluyor.

3.jpg

2.Her Çoçuk Özeldir

Film ne anlatıyor?

Sekiz yaşındaki bir çocuğun tembel bir baş belası olduğu düşünülür, ta ki yeni resim öğretmeni onun okuldaki mücadelelerinin ardındaki gerçek sorunu keşfedecek sabır ve şefkate sahip olana kadar.

2.jpg

1. 3 İdiots

Film ne anlatıyor?

İki arkadaş, uzun süredir kayıp olan arkadaşlarını arıyor. Üniversite günlerine tekrar dönüyorlar ve dünyanın geri kalanı onları "aptal" olarak adlandırsa da, onlara farklı düşünme konusunda ilham veren arkadaşlarının anılarını hatırlıyorlar.

1.jpg