Türkiye'nin 11. 'sakin şehri' Uzundere oldu

İtalya'da yapılan Uluslararası Cittaslow İcra Kurulu Toplantısı'nda, Erzurum'un Uzundere ilçesi üyeliğe kabul edildi.
Türkiye'nin 11. 'sakin şehri' Uzundere oldu

Türkiye'nin ilk sakin şehri Seferihisar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İtalya'nın Greve in Chianti kentinde Uluslararası Cittaslow İcra Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Polonya, Almanya, Güney Kore, İtalya, Belçika, ABD, İsviçre, Fransa, Çin, Macaristan ulusal koordinatörlerinin katıldığı toplantıda, Almanya, İtalya ve Tayvan'dan yeni katılan kentlerle Türkiye'den de Uzundere'nin üyeliği kabul edildi. Ayrıca Aydın'ın Yenipazar ilçesindeki Yedi Bilgeler İşletmesine "Cittaslow Dostu İşletme" unvanı verildi.

Sakin şehir sayısı 11 oldu

Türkiye'de şimdiye kadar İzmir Seferihisar, Aydın Yenipazar, Muğla Akyaka, Çanakkale Gökçeada, Kırklareli Vize, Isparta Yalvaç, Sakarya Taraklı, Ordu Perşembe, Şanlıurfa Halfeti, Artvin Şavşat ve Erzurum Uzundere "sakin şehir" kabul edildi.

Cittaslow ağı

İtalyanca citta (şehir) ve İngilizce slow (yavaş) kelimelerinden oluşan cittaslow, "sakin şehir" anlamında kullanılıyor. Cittaslow ağı ise küreselleşmenin şehirlerin dokusunu, sakinlerini ve yaşam tarzını standartlaştırmasını, yerel özelliklerini ortadan kaldırmasını engellemek için "Slow Food" hareketinden ortaya çıkan bir kentler birliği olarak faaliyet gösteriyor.