TOÇ BİR-SEN'den yeni ofis

TOÇ BİR-SEN Genel Başkanı Kaya: "Memur-Sen'in 11 sendikasıyla 78 milyonun kardeşilik iklimini domine etmeye devam edeceğiz"
TOÇ BİR-SEN'den yeni ofis

Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Genel Başkanı Günay Kaya, "Memur-Sen'in 11 sendikasıyla 78 milyonun kardeşilik iklimini domine etmeye devam edeceğiz" dedi.

Kaya, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı TOÇ BİR-SEN'in Konya'daki 41 No'lu Çalışma ve İrtibat Ofisinin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirtti.

Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu ifade eden Kaya, "Orta Doğu'da, Balkanlar'da, Kafkaslar'da en büyük devlet ve millet biziz. Dolayısıyla buralarda düzen kuran devlet biz olacağız. Tarihte biz bu rolümüze ara vermiştik ama bu millet yeniden tarih yazmaya devam ediyor" diye konuştu.

Çanakkale'de 253 bin Anadolu aslanının destan yazdığını hatırlatan Kaya, 78 milyonla yeniden tarih yazılacağını anlattı.

- "Açtığımız bu bürodan kardeşlik iklimi Türkiye'ye hakim olacak"

Türk milletinin tarih sahnesine medeniyet taşıyan bir millet olduğuna dikkati çeken Kaya, şunları kaydetti:

"Terörle karşı karşıyayız. Mesele sadece üç çapulcu meselesi değil. Çanakkale'de milletimiz bir ve beraber olarak nasıl karşı koyduysa bugün de 78 milyon bir ve beraber olarak Çanakkale ruhunu yeniden yazacak. Terör hadisesinde kaybettiğimiz her bir canımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Açtığımız bu bürodan bir kardeşlik iklimi Türkiye'ye hakim olacak inşallah. Memur-Sen'in 11 sendikasıyla 78 milyonun kardeşilik iklimini domine etmeye devam edeceğiz. Memur-Sen'le birlikte 81 ilimizden Konya'dan yükselecek güçlü sesin de güzel bir ahenk katacağından şüphemiz yok."

TOÇ BİR-SEN Konya Şube Başkanı Kadir Alıcı da sendikanın kuruluşundan itibaren Memur-Sen ailesi içerisinde yer aldığını aktardı.

Memur-Sen'in Türkiye'nin yaklaşık 1 milyon üyesiyle en büyük sivil toplum örgütü olduğunu ifade eden Alıcı, bunun sadece sayıyla ifade edilecek bir durum olmadığını, Türkiye'nin dertlerini dert edinmekle ve çözüm yolunda gayret göstermekle olacağını aktardı.

Açılışa, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Memur-SenKonya Şube Başkanı Nazif Karlıer, Basın Yayın Enformasyon Konya İl Müdürü Cemil Paslı, Konya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Fatih Özdemir kurum müdürleri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.