Şerife Bozoğlan Eker’in kitapları ilgi görüyor

Yazar Şerife Bozoğlan Eker’in son çıkan Güzelliğin Dili ve İkindi Yağmurları kitapları okurları tarafından ilgi görmeye devam ediyor.
Şerife Bozoğlan Eker’in kitapları ilgi görüyor

Kitapları ile adından söz ettiren Şerife Bozoğlan Eker, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu’nu ziyaret etti. Şerife Bozoğlan Eker yapmış olduğu ziyarette son kitapları olan Güzelliğin Dili ve İkindi Yağmurları’nı hediye etti. Eker, kitaplarından şu şekilde bahsetti; “Güzelliğin Dili ve İkindi Yağmurları adında iki kitabım var. Güzelliğin Dili hep kadınlarımıza özel olarak zannediliyor ama değil. Tüm insanlara yönelik bir kitaptır.”

‘ORGANİK TARİFLER VAR’

Kitaptan organik tariflerden bahseden Eker; “Kimyasallardan uzak duralım. Doğal yaşayalım ama doğalı tanımadan yaşamaya çalışmamalıyız ve çok fazla afaki ücretler ödememeliyiz. 80-100 yıl öncesinden insanlar neler yapıyordu? Kimyasallardan uzak durarak neler yapıyorlardı? Araştırarak %95’ini kendim uyguladığım kürleri buraya yazmak istedim. Bir eczacı olarak gittiğim yerlerde doğal diye satılan ürünlerin arkasında yazan maddelerin doğal olmadıklarını gördüm. Herkesin evinde yapabileceği kendi organik diş macununu, şampuanını evindeki organik malzemelerden yapabilsinler” diyerek aktardı.

‘DUYGULARIMI ŞİİRLER İLE ANLATIYORUM’

İkindi Yağmurları kitabından da bahseden Eker; “İnsanların olgunluk yaşı, dolgunluk yaşı, gençlik ve yaşlılık hayatının tam ortası, tecrübelenmiş hayattan ders almış, kayıplar vermiş, hayata dair her şey var. Bazen günlük 3 tane şiir yazdığım da oluyor. Bazen haftada 1 tane ilhamın gelmesi ile malzeme çıkması gerekiyor. Örneğin deprem oluyor ve deprem hakkındaki düşüncelerimi tutamıyorum, yazıyorum. ‘Şiirleri az tutun 3 4 kıta olarak yazın’ diyorlar. Ama ben kendimi durduramıyorum. Duygumu ancak böyle anlatabilirim.” diyerek konuştu.

‘GENÇLER YAZMALI’

Gençlere önerilerde bulunan Eker; “Gençlere ‘yazın’ diyorum. Lütfen yazın, Gençlerimiz kendilerini anlayanı yokmuş gibi hissediyor. Gençler ile çok konuşuyorum. Saçma bulsalar da yazın. Ya anlayın ya dinleyin ama yazın. İslamiyet’in ilk emri ‘oku’ okuyamıyorsan dinle dinleyemiyorsan yaz diyorum. İçindeki her şeyi buraya dök. Bu duygular sana ait. Anlayanın olmasa da kağıt anlıyor seni . Ben her zaman şair değilim. Kimi sazına döker kimi sözüne döker bende duygularımı kağıda döküyorum.” şeklinde konuştu.

 Muhabir