'Seni seviyorum'u geride bıraktı! "Çay demledim" cümlesi mutluluk hormonunu artırıyor

Beyin normları üzerine yapılan çalışmada bazı uyarıcı cümleler ve hormonlar arasında bağlantı tespit edildi. Bilim insanları "Çay demledim, kahve hazır" cümlelerinin mutluluk hormonu üzerinde olumlu etkileri olduğunu açıkladı.
'Seni seviyorum'u geride bıraktı! "Çay demledim" cümlesi mutluluk hormonunu artırıyor

Kafein bakımından zengin olan çay ve kahve hakkında bilim insanlarından farklı bir araştırma sonucu geldi. "Yıllardır çay harareti alır" "Kahve uykuyu açar" ifadeleriyle bilinen ve çok tüketilen çay kahve ikilisi hakkında bilim insanları bir gerçeği daha açıkladı. Çay ve kahve mutluluk hormonunu artırdığı bilimsel olarak da kanıtlandı.

"ÇAY DEMLEDİM" CÜMLESİ MUTLULUK HORMONUNU ARTIRIYOR

Japon bilim insanları yapılan bir araştırmada; çay yaptım, çay demledim cümlelerini duyan kişilerde hormonal bir yükselişin yaşandığını bildirdi.

Bilim insanları, vücudun özellikle boyun bezlerinin altında bulunan hormonların sinir sistemiyle birebir entegreli hareket etmesinden kaynaklı bir yükselişin yaşandığının altını çizildi.

100 çay tiryakisi ve 100 kahve tiryakisiyle yapılan bu araştırmada kişilerin beyin dalgalarını ölçmek için bir elektro manyetik başlık takıldı. Manyetik başlık takılan kişilere "çay demledim, kahve yaptım" cümleleriyle seslenildi. Cümleleri duyan kişilerin dopamin ve serotonin hormonlarının arttığı gözlemlendi.

Beynin hormonların hızla üretilmesinin komutundan sonra kişilerin fiziksel olarak değiştiği de kayıtlara geçti. Bu cümleleri duyan kişilerin yüz ifadelerin de yumuşama yaşandı. Deneyde kahve ve çay tüketilmesiyle beraber mutluluk seviyesinde yüzde yüz artış görüldü.

Kaynak:HABER MERKEZİ