Selçuk’ta Nevruz Bayramı kutlandı

Selçuk Üniversitesi’nde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nca düzenlen programla Nevruz Bayramı kutlandı.
Selçuk’ta Nevruz Bayramı kutlandı

Konya Valisi Muammer Erol ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin kutlamada, yumurta tokuşturup, örste demir dövdü ve ardından katılımcılara kendi elleriyle geleneksel kavurma-pilav ikram etti. Protokol üyeleri ve katılımcılar geleneksel Nevruz ateşinden atladı.

Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü Keykubat Köşkü önünde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Muammer Erol, Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdullah Topcuoğlu, Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Prof. Dr. Hüseyin Kara, Prof. Dr. Mehmet Okka, rektör danışmanları, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

selcuk’ta-nevruz-bayrami-kutlandi-(5).jpg

“BİZİ TERÖRLE YILDIRIMAZLAR”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, programda yaptığı konuşmada, Nevruz’un baharın başlangıcı olarak nitelendirildiğini, kültürümüzde var olan programlar arasında yer aldığını söyledi. Bu yılki Nevruz programını, diğer yıllardaki Nevruzlardan ayıran bir özelliğin bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Şahin, “Var olan terör, canlarımıza kıymaktadır. Güvenlik güçlerimiz kendilerini feda ederek bu ülkenin birliğini ve dirliğini koruma adına mücadeleler sürdürmektedir. Öncelikle bu çerçevede kaybetmiş olduğumuz tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, milletimize baş sağlığı diliyorum ve tüm yaralılarımıza Allah’tan şifa temenni ediyorum. Tabi ülkenin geleceğine ipotek koymaya çalışan birtakım güçler, merkezler, odaklar ülkede kaos ve kargaşa oluşturma çabasındadırlar. Bu, birliğimizi ve dirliğimizi zedeleme, güçleri yeterse yok etme çabasıdır. Bunun için de terörü artık şehirlere, sokaklara, evlerimize taşıdılar. Bizi terörle yıldıramazlar ama bir korku oluşturarak toplumu içine kapatarak, toplumun işleyişini, düzenini ve ekonomisini zedeleyerek birliğimizi ve dirliğimizi ortadan kaldırma amacı gütmektedir. Ancak bizi terörle yıldıramazlar.” diye konuştu.

selcuk’ta-nevruz-bayrami-kutlandi-(6).jpg

“YENİ BİR BAŞLANGIÇ İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Nevruz’un bir nevi yeniden diriliş olduğunu belirten Prof. Dr. Şahin, “Nevruz; kışın uykuya yatmış, ölmüş sayılan tabiatın yeniden canlanmasıdır. Aslında her şey yeniden başlar Nevruz ile. İşte biz de günlük hayatımızda bunu gerçekleştirebilmeliyiz. Ülkemiz, Konyamız, üniversitemiz adına biz bunu yapabilmeliyiz. Geçmişteki kırgınlıkları, dargınlıkları, küskünlükleri yok sayarak, geleceği yeni baştan planlayarak, her şeyi yeniden var oluyormuş, yaratılıyormuş gibi kurgulama azmiyle yola çıktık ve devam ediyoruz. Ben bu çerçevede üzerimize düşen üniversite kavramının bize yüklediği görevleri, akademisyenlerimiz, personellerimiz ve öğrencilerimizle, Selçuk Üniversitesi’nin mensubu olarak eksiksiz yerine getireceğimize inanıyorum. Bizim üzerimize düşen, ülkemizin ihtiyacı olan eğitimli ve nitelikli insanlar yetiştirmektir. Bilgiyi üretmek ve bilgiyi yaymaktır.” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Şahin’e konuşmasının ardından Mohamma Ahsariah isimli Afgan bir öğrenci tarafından Hazar Türkleri’ne özgü kıyafet olan “çapan” hediye edildi.

VALİ VE REKTÖR YUMURTA TOKUŞTURDU

Program, Konya Büyükşehir Belediyesi Özel Gençler Mehter Topluluğu’nun konseriyle devam etti. Daha sonra geleneksel Nevruz ateşi yakıldı. Rektör Prof. Dr. Şahin, akademisyenler Nevruz ateşinin üzerinden atlayarak baharın gelişini kutladı.

Vali Erol ve Rektör Prof. Dr. Şahin, Nevruz geleneği olan örste demir dövmenin ardından, yumurta tokuşturdu. Son olarak da Vali Erol ve Rektör Prof. Dr. Şahin, etkinliğe katılanlara kendi elleri ile kavurma-pilav ikram etti.