PKK çadırı Brüksel polisinin korumasında

Belçika yönetiminin izniyle Brüksel'e kurulan terör örgütü PKK çadırı hala kaldırılmadı. Üzerinde terör örgütünü simgeleyen bez parçalarının durduğu çadır, Belçika polisi tarafından korunuyor.
PKK çadırı Brüksel polisinin korumasında

Ankara'da 13 Mart'ta yaşanan terör saldırısından sadece iki gün sonra kurulan ve İstanbul'da bir bombalamanın emrini verdiği gerekçesiyle kırmızı bültenle aranan terör örgütünün Belçika'daki liderlerinden Remzi Kartal'ın basın toplantısı düzenlediği PKK çadırı bulunduğu yerden kaldırılmadı.

Üzerindeki terör örgütünü simgeleyen bez parçalarının hala durduğu çadır, Belçika polisi tarafından da korunuyor. Önceki gece bir kısmı yanan çadırda, gece polisin yanı sıra terör örgütü yandaşları da nöbet tutuyor.

Belçika'nın PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmesine rağmen verdiği çadır izni, Belçika'da yaşayan Türklerin de tepkisini çekiyor. 

Türkiye-AB Zirvesi sırasında boşaltılmıştı

Türkiye'nin tepkisi üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı Türkiye-AB Zirvesi sırasında üzerindeki bez parçaları kaldırılarak boşaltılan çadır, daha sonra yeniden açılmıştı.

Bu durum başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türk yetkililerin çok sert tepkisini çekmişti. Erdoğan, "Bunlar dürüst değil, samimi değil. Bunlar ikircikli davranıyorlar. Bugün bayrağı indirmişler, posterleri kaldırmışlar, kimi aldatıyorsunuz. Dürüst olun, samimi olun. Karşınızda aldanacak bir Türkiye yok, bir Türk milleti yok. Bunu biliniz. Bunun adı teröre teslim olmaktır. Bunlar teröre teslim oldular" demişti. Davutoğlu da, tepkisini zirve sonunda düzenlediği basın toplantısında güçlü şekilde dile getirmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da dün Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders'i arayarak çadırın derhal kaldırılması gerektiğini vurgulamış, Ankara'daki Belçika Büyükelçisi Marc Trentesau da Dışişleri Bakanlığına çağrılarak Türkiye'nin protestosu iletilmişti.