Meteorolojiden Konya'ya bir iyi, bir kötü haber

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü Konya ve çevresi için hava durumu tahminlerini paylaştı. Konya'da bugün yağış var mı? Hava nasıl olacak? Detaylar haberimizde...
Meteorolojiden Konya'ya bir iyi, bir kötü haber

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü son güncellemeler ile Konya'ya bir iyi bir kötü haber verdi. Yağışların bugün ve yarın devam etmesi beklenirken yeni hafta ile birlikte yağışlar yerini sıcak havalara bırakacak.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü verilerine göre bugün bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Konya'nın güneydoğu kesimleri ile Aksaray ve Niğde çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

konya-hava-durumu.png

Zirai Don Tehlikesine Dikkat!

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü bölge üreticilerini zirai don tehlikesine karşı uyardı. Uyarıda, "05.05.2024 Pazar gününden itibaren hava sıcaklığının hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Buna bağlı olarak bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) Pazar akşam saatlerinden itibaren 07.05.2024 Salı gece saatlerine kadar hafif zirai don hadisesi bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerde bulunan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir." denildi.

Bir diğer uyarıda da bugün öğle saatlerinden sonra Niğde ve Aksaray çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m²) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektiği ifade edildi.

Konya ve ilçelerinde beklenen 5 günlük hava tahminleri şöyle:

konya-ve-ilcelerinde-beklenen-5-gunluk-hava-tahminleri-soyle.png

Konya ve ilçelerinde sıcaklık değerleri

Konya'nın Emirgazi, Ereğli ve Halkapıanr ilçelerinde hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kuvvetli sağanak yağışlı olması beklenirken diğer yerlerde parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı olacak.

Gün içinde merkez ve ilçelerde beklenen en yüksek sıcaklık değerleri şöyle:

Konya:20

Meram:20

Karatay:20

Selçuklu:20

Ahırlı:20

Akören:20

Akşehir:18

Altınekin:17

Beyşehir:20

Bozkır:20

Cihanbeyli:19

Çeltik:18

Çumra:20

Derbent:15

Derebucak:19

Doğanhisar:15

Emirgazi:18

Ereğli:20

Güneysınır:18

Hadim:17

Halkapınar:18

Hüyük:17

Ilgın:18

Kadınhanı:17

Karapınar:18

Kulu:19

Sarayönü:17

Seydişehir:19

Taşkent:16

Tuzlukçu:18

Yalıhüyük:19

Yunak:16

 Muhabir
Etiketler :