Konya’daki bu alan nefes olacak!

Konya’da Çatalhöyük Mahallesi’nde ağaçlandırma sahasında fidan dikim programı gerçekleştirildi.
Konya’daki bu alan nefes olacak!

Konya’da Karatay Belediyesi öncülüğünde yapılan fidan dikim programı Çatalhöyük Mahallesi’nde yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bölgenin temizlenerek 84 bin metrekarelik bir alana ağaçlandırma yapıldığını söyledi.

konyadaki-bu-alan-nefes-olacak-001.jpg

"AĞAÇLANDIRMAYA BAŞLADIK"

Bölgenin ağaçlandırmaya başlandığını belirten Kılca,“Burada hafriyatla çıkan bir çok hurda, moloz malzemeleri vardı. Buralar temizlendi. Ekiplerimiz buraya dolgu malzemesi olarak bir çok yerden çıkan temiz toprakları getirerek burada yaklaşık 84 bin metrekarelik bir alanda ağaçlandırma çalışması yapmak için kolları sıvadılar. Bugün de çocuklarımızla, gençlerimizle birlikte inşallah burayı ağaçlandırmamaya başlayacağız.” dedi.

konyadaki-bu-alan-nefes-olacak.jpg

"DOĞA SEVGİ İLE KORUNUR"

İlerleyen dönemde insanların güzel vakit geçireceği bir alan olacağını ifade eden Kılca, “Doğa bekçi ile değil sevgiyle korunur. Gençlerimizin çok güzel sözlü pankartları var. Burası ilerleyen dönemde nefes alan, nefes veren bir nokta olarak uzun yıllar hizmet edecek. Burada çok güzel vakitler geçirecek insanlarımız. Bu ağaçlar büyüdüğü vakit burada ne güzel anılar biriktirlecek. Şimdiden hayırlı olsun diyorum.” diye aktardı.

konyadaki-bu-alan-nefes-olacak-002.jpg

konyadaki-bu-alan-nefes-olacak-003.jpg

 Muhabir
Etiketler :