Konya’da kuruldular, 30 yılı aşkın süredir yurt içi ve yurt dışında helal turizm yapıyorlar

Konya’da 1993 yılında kurulan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde de şubeleşen Rıza Turizm, hem yurt içine hem de yurt dışına helal turlar düzenliyor. Konakladıkları otellerdeki restoranlardan yolcuktaki namaz molalarına kadar birçok konuda hassas davrandıklarını söyleyen firma sahibi Mustafa Ulu, “Dini hassasiyetimizi yüksek tutuyoruz. Asla helal olmayan otelleri ve restoranları tercih etmiyor, yolculuk esnasında da 5 vakit namazın kılınmasına özen gösteriyoruz.” dedi.
Konya’da kuruldular, 30 yılı aşkın süredir yurt içi ve yurt dışında helal turizm yapıyorlar

Hac ve Umre organizasyonuyla başladıkları turizm sektöründe şu anda yurt içi ve yurt dışına çok sayıda tur düzenlediklerini söyleyen Rıza Turizm Firma Sahibi Mustafa Ulu “Şirketimiz 1993 yılında kuruldu. Hac Umre organizasyonuyla başladık. 2001 yılından sonra da yurt dışı turlarımız faaliyete geçti. Bununla beraber 2008 yılında şubeleşmeye başladık. Konya’da Aziziye Cami civarında merkezimiz, Nalçacı ve Kule Site AVM’de de şubelerimiz bulunuyor. Ayrıca; Aksaray, Ereğli ve Karaman’da da yine şubelerimiz yer alıyor.

konyada-kuruldular-30-yili-askin-suredir-yurt-ici-ve-yurt-disinda-helal-turizm-yapiyorlar.jpg

İstanbul’da kendi ortaklığımızın bulunduğu Hünkar Turizm diye bir başka firmamız daha bulunuyor. Bu da 2014 yılında kuruldu. 200 alt acenteyle dünya üzerinde helal turizm tur operatörlüğü yapıyor. Yerli ve yabancı acentelerimiz var. Çapraz turlar yapıyoruz. Örneğin İngiltere’deki acenteye Malezya turu satarken Malezya’daki bir firmaya da İtalya turu satabiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

konyada-kuruldular-30-yili-askin-suredir-yurt-ici-ve-yurt-disinda-helal-turizm-yapiyorlar-002.jpg

‘HELAL HASSASİYETLİ TURLAR YAPIYORUZ’

Mustafa Ulu, “Helal hassasiyetli turlar yapıyoruz. Helal turizmin iki tür uygulaması var. Ana hatlarıyla baktığımız zaman Türkiye içerisinde istiyorsanız alkolsüz aile otelleriyle çalışıyoruz. Bunlara helal ve muhafazakar oteller diyoruz. İkincisi tur konusunda da helalliğe dikkat ediyoruz. Türkiye içerisindeki turlarımızda yemekler zaten helal oluyor. Sadece alkollü olmayan restoranları tercih ediyoruz. Otellerde de belli kalitede ve alkolsüz otelleri tercih ediyoruz. Tabi bazı destinasyonlarda tamamen alkolsüz otel bulunamayabiliyor. Buralarda ise odalardaki mini barlarda alkol olmayanları tercih ediyoruz.” dedi.

konyada-kuruldular-30-yili-askin-suredir-yurt-ici-ve-yurt-disinda-helal-turizm-yapiyorlar-005.jpg

‘DÜNYAYI GEZİYORUM, NAMAZLARIMI KILABİLİYORUM SLOGANIMIZ VAR’

Dünyanın dört bir yanına turlar düzenlediklerini ve namaz konusunda hassas olduklarını dile getiren Mustafa Ulu, “Bilhassa en çok dikkat ettiğimiz konu yurt dışı konusudur. Dünyayı geziyorum, namazlarımı kılabiliyorum sloganıyla çalışıyoruz. 5 vakit namazın 5’ini de kılabilecek şekilde programlarımızı yapıyoruz. Cami varsa camide duruyoruz. Fakat Avrupa’da her bölgede cami bulunmuyor. Bu durumlarda seccadelerinizi alın, hazırlığınızı yapın diyor ve misafirlerimizin belli alanlarda namazlarını kılmalarına imkan tanıyoruz. Şu anda dünyada 52 ülkede hizmet veriyoruz. Buralarda restoran noktasında problemler yaşayabiliyoruz. Oralarda da domuz etinin pişirilmediği ve helal kesimin olduğu restoranları tercih ediyoruz. Balık, tavuk gibi ürünler yediriyoruz. Daha da zorlanırsak vejetaryen restoranlardan hizmet alıyoruz.” şeklinde konuştu.

konyada-kuruldular-30-yili-askin-suredir-yurt-ici-ve-yurt-disinda-helal-turizm-yapiyorlar-001.jpg

MUHAFAZAKAR AİLELERE ÖZEL TURLAR

Mustafa Ulu, “Muhafazakar ailelere özel turlar yapıyoruz. Örneğin bir Karadeniz turunda aileler katılıyorsa bekar erkek hiç almıyoruz. 15 yaşında da olsa, 50 yaşında da olsa yaşı fark etmeksizin kabul etmiyoruz. Hatta bu sebeple birçok turumuzu boş göndermişizdir. Çünkü bize insanlar güvendiği için tercih ediyor. Örneğin bir iş adamı çalıştığı için kendisi gitmese de ailesini bize emanet ederek tura gönderiyor. Bu sebeple de güven konusunda yüksek hassasiyetle davranıyoruz.” dedi.

konyada-kuruldular-30-yili-askin-suredir-yurt-ici-ve-yurt-disinda-helal-turizm-yapiyorlar-009.jpg

‘ALKOLE KESİNLİKLE İZİN VERMİYORUZ’

Firmaları bünyesinde tura katılan hiçbir misafirin alkol almasına müsaade etmediklerini vurgulayan Mustafa Ulu, “Turumuza dahil olan herhangi bir kişi alkol alamaz. Bu tür durumlarda o yolcuyu turdan indirip memleketine gönderiyoruz. Bunu da internet sitemizde açıkça yazıyoruz. Bizim kurallarımızın geçerli olduğunu bilerek tercih ediyorlar. Turumuz aile turu olduğu için herhangi bir şekilde aile ortamına uygun hareket etmeyen, alkol alan, huzursuzluk çıkartan yolcuyu tutanak tutup memleketine gönderiyoruz. Hukuki işlem başlatıyoruz. Taşkınlık yapacak müşteri kolay kolay bize gelmez.” ifadelerini kullandı.

konyada-kuruldular-30-yili-askin-suredir-yurt-ici-ve-yurt-disinda-helal-turizm-yapiyorlar-007.jpg

‘ACENTE İLE GEZİ YAPMAK DAHA EKONOMİK’

Gezi konusunda acentelerin tercih edilmesinin daha ekonomik olduğunu belirten Mustafa Ulu, “Seyahat acentesiyle yapılan gezinin bireysel geziye göre birçok avantajı vardır. Şehir dışına turistik seyahat yapacak kişinin her yeri bilme şansı olmayabiliyor. Acenteyi tercih ettiğinde hem ekonomik oluyor hem de rehber eşliğinde gezdiği için daha çok bilgi sahibi oluyor. Ayrıca bireysel olarak üç günde gezilecek alanları turla bir günde gezebilirsiniz. Çünkü programlı yapıyoruz. Yurt dışı seyahatlerinde bu durum daha da avantajlıdır. Özellikle güçlü seyahat acenteleri rezervasyonlarını çok önce yaptıkları için uçak talepleri konusunda daha uygun fiyata halledebiliyor. Biz 1 yıl öncesinden rezervasyonlarımızı tamamlıyoruz. Örneğin 2025’in tüm uçak rezervasyonlarımızı 2024’ün eylül ayında bitiriyoruz. Ülke bazlı değişiyor. Sadece Balkanlar’da 7 bin kişilik kontenjanımız bulunuyor. Bireysel olarak son dakika bilet almaktansa seyahat acentelerinin tercih edilmesi daha mantıklı oluyor.” dedi.

konyada-kuruldular-30-yili-askin-suredir-yurt-ici-ve-yurt-disinda-helal-turizm-yapiyorlar-006.jpg

TÜM TURLAR WEB SİTELERİNDE YAYINLANIYOR

Rıza Turizm bünyesinde yapacakları tüm turları öncesinde detaylı şekilde web sitelerinden duyurduklarını kaydeden Mustafa Ulu, “Yurt dışında 52 ülkeye hizmet veriyoruz. Bunlardan bazılarının gezileri belirli periyotlarda yoğun geçer. Şu anda mevsim koşullarını da göz önünde bulundurduğumuzda Balkanlar, İtalya ve İspanya turlarımız yoğun geçer. Dubai, Fas, Hindistan programları Eylülden marta kadar yoğun geçer. Yani gideceğimiz ülkenin mevsimsel şartlarına göre hareket ediyoruz. Programlarımızı çıkartıyoruz. Gidilecek yerleri ve program takvimini, tarihleriyle birlikte internet sistemimizde ilan ediyoruz. Bazı ülkelere 20’ye yakın turlarımız oluyor. Burada programımızı yayınladıktan sonra talepleri alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

konyada-kuruldular-30-yili-askin-suredir-yurt-ici-ve-yurt-disinda-helal-turizm-yapiyorlar-010.jpg

VİP TUR HİZMETİ DE SAĞLIYORLAR

Az kişili gruplara yönelik VİP tur hizmeti de sağladıklarını vurgulayan Mustafa Ulu, “Farklı türlü çalışma sistemlerimiz olabiliyor. Ya ailecek bir gruba dahil olabiliyorsunuz. Ya da bir grup olarak gelip bize program yapın diyebiliyorsunuz. Diğer bir seçenek de VİP turlarımız oluyor. Örneğin bayramda 7 kişilik grubumuz vardı. 3 gece 4 gündüz VİP şekilde Mısır programı istediler. 5 yıldızlı otelde konakladılar. Restoranların kalitesi de yüksekti. Rehberlerini de ayarladık. Kendi ailelerine özgü, kimsenin olmadığı VİP tur aldılar. Bu sistemi 52 ülkede de yapabiliyoruz. 2001’den beri yurt dışı turu yapabildiğimizden dolayı bizi güvenle tercih edebiliyorlar. Hiçbir ülkede İstanbul’dan hizmet almıyoruz. Ülkenin kendisinden hizmet alarak oradaki ekiplerimizle güvenli bir şekilde tur hizmeti sağlıyoruz. Müşterinin bize sadece pasaportunu vermesi yeterli oluyor. Vizesi yoksa da yardımcı oluyoruz. Geri kalan; uçak, transfer, rehber, otel, restoran, gezi vs. tüm hizmetler bize ait oluyor.” dedi.

konyada-kuruldular-30-yili-askin-suredir-yurt-ici-ve-yurt-disinda-helal-turizm-yapiyorlar-003.jpg

HAC VE UMRE SEYAHATİNDE DE ÜST DÜZEY HİZMET

Kutsal topraklara düzenledikleri turlarda da üst düzey hizmet sunduklarını söyleyen Mustafa Ulu, “Rıza Turizm olarak kuruluş amacımız Hac ve Umre organizasyonuydu. O günden bu yana da bunu sürdürüyoruz. Bizim belli bir standardımız var. Müşterilerimize hizmet ederken belli şartları sunarak hizmet ederiz. Hem burada hem de Mekke ve Medine’de güçlü bir ekibimiz var. Ekibimizin en az gideni 20 defa hacca ve umreye gitmiştir ve bölgeyi çok iyi bilirler. Hizmetlerimiz müşterinin ibadeti esaslıdır. Yıllarca kendi lokasyonlarımızı kendimiz belirledik. Hareme yakın bölgelerde konaklama yapıyoruz ve misafirlerimizi servisle 4 dakikada götürüyoruz. Bu noktada da kaliteli ve hızlı hizmet veriyoruz. 20 günlük programlarımızda müşterimizin kendisine ait 1 veya 2 günü ancak oluyor. Çünkü 20 gün boyunca dolu dolu program yapıyoruz. Bunun yanında günlük sohbetlerde de hem bayan hem de erkek tecrübeli hocalarımızla mükemmel bir umre yapmaları için hizmet veriyoruz. Eski bir firma olmamız sebebiyle müşteri kitlemiz bulunuyor. Verdiğimiz hizmetin kalitesiyle de yeni kitlelere ulaşıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

konyada-kuruldular-30-yili-askin-suredir-yurt-ici-ve-yurt-disinda-helal-turizm-yapiyorlar-008.jpg