Konya, Filistin için meydanlarda!

Konyalılar, Filistin için bir araya geldi.
Konya, Filistin için meydanlarda!

İsrail tarafından yürütülen Gazze'deki Müslümanları yok etmeye yönelik tek taraflı savaşta katledilenlerin sayısı her geçen gün artarken, Türkiye'nin birçok ilinde düzenlenen Filistin'e destek organizasyonları ile Türkiye'nin sesi olmaya devam ediliyor.

Konyalılar cuma namazı sonrasında Sultan Selim Camii'nde, Filistin için buluştu.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde, cuma namazı sonrasında dua ve yürüyüş gerçekleştirildi.

whatsapp-gorsel-2023-10-13-saat-13-35-34-761a8820.jpg

Yapılan namaz, dua ve yürüyüşe onlarca vatandaş katılım sağladı.

whatsapp-gorsel-2023-10-13-saat-13-35-34-80ca0bf0.jpg

BİR ÇOK CAMİDE GIYABİ CENAZE NAMAZI

İşgalci İsrail’in, Gazze üzerindeki yoğun saldırılarda hayatını kaybedenler için Konya’nın Merkez (Sultan Selim Camii ve Kampüs Camii), Akşehir, Beyşehir (Çarşı Camii), Çumra (Ulu Camii), Ereğli (Uğurlu Camii), Ilgın (Çukur Camii) ve Sarayönü (Çarşı Camii) ilçelerinde İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesinin gönüllülerinin katılımları ile basın açıklaması ve gıyabi cenaze namazları kılındı.

aksehir.jpeg
Akşehir

Namaza müteakip basın açıklaması yapan İHH yetkilileri; Çocukları, gazetecileri, sivilleri öldürmeye devam eden Siyonist İsrail için gerekli işlemlerin yapılması için ulusal ve uluslararası kamuoyunu farkındalığa çağırdıklarını söyledi. Gazze’de en temel insan haklarının ihlal edildiği gerçeğini ortaya koydular.

beysehir.jpeg
Beyşehir

İsrail, abluka altında tuttuğu ve günde 3-4 saat elektrik verdiği Filistin’in elektrik ve su tedarikini de kesti. Bu işlemi gerçekleştirerek ne Cenevre Anlaşmasını ne de İnsan Haklarını hiçe saymış oldu. Sivil bölgelere yönelik son bombardımanlarda da zalimliğin geldiği seviyeyi gösterdiğini dile getirdiler.

cumra.jpeg
Çumra

kampus-cami.jpeg
Kampüs Camii

eregli.jpeg
Ereğli

sarayonu.jpeg
Sarayönü

Etiketler :