Karatay KETEM törenle açıldı

2016 yılı açılış törenlerine hızlı bir giriş yapan Karatay Belediyesi, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile 74 Nolu Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete açtı.
Karatay KETEM törenle açıldı

Kurumlar arası dayanışma çerçevesinde hizmete kazandırılan KARATAY KETEM ve 74 Nolu Aile Sağlığı Merkezi açılış törenine Vali Yardımcısı Mehmet Ünal, Karatay Kaymakamı Bekir Yılmaz, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Fetih mahallesinde iki katlı bir binayı Halk Sağlığı Müdürlüğüne tahsis etmelerinden dolayı Başkan Mehmet Hançerli'ye teşekkür etti. Kurumlar arası dayanışma çerçevesinde ilçe belediye başkanları ile birlikte hizmet ettiklerini ifade eden Öznavruz, Karatay Belediyesi ile birlikte hizmete açılan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi(KETEM) ile 74 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nin iki birimden oluştuğunu belirterek birinci katında Aile Sağlığı Merkezi, ikinci katında ise KETEM'in hizmet vereceğini söyledi. Kanserin korkulacak bir hastalık olmadığını vurgulayan Dr. Hasan Öznavruz, "Kanser tarama merkezlerine şikayetleriniz olduğunda değil, hiçbir şikayetiniz yokken gelmeniz gerekir" dedi.

karatay-ketem-torenle-acildi-1.jpg

 

Ardından söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'nin Karatay'a kazandırılmasının önemine değinerek, devlet millet kaynaşması neticesinde böyle önemli hizmetlerin ortaya çıktığını söyledi. Kanser Erken Teşhis, Tarama, Eğitim Merkezi(KETEM) ve 74 Nolu Aile Sağlığı Merkezi ile birlikte Karatay'a 19 sağlık ocağı kazandırdıklarını dile getiren Hançerli, sağlık alanında çalışmaların devam edeceğini kaydetti. Yapılan hizmetlerle Karatay'ın şekillendiğini vurgulayan Başkan Hançerli, birçok hizmetin önümüzdeki günlerde açılış ve temel atma törenleriyle hayata geçireceklerini dile getirdi. Kurumlar arası dayanışmanın devam etmesi gerektiğini belirten Başkan Mehmet Hançerli, Aile Sağlığı Merkezi ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'nin kurdelesi törene katılan protokol tarafından kesilerek açılışı gerçekleşti.

karatay-ketem-torenle-acildi-2.jpg

karatay-ketem-torenle-acildi-3.jpg