Ilgın'da grev

Taşeron firma tarafından işletilen kömür madeninde işten çıkarılan 17 sendika üyesi işçi, grev başlattı.
Ilgın'da grev

Maden-İş Sendikası Konya Havalisi Şube Başkanı Yıldırım Beyazıt Çetin, Çavuşcugöl Mahallesi'nde bulunan işletme önünde yaptığı açıklamada, "İşçi arkadaşlarımız Türkiye Maden işçileri Sendikasını tercih etti ve Konya Şubemize 61 kişi üye oldu. Üyelik bilgisini alan iş yerimiz hemen harekete geçerek, işçilerimizi tehdit ederek ve bazı toplantılar yaparak, 'sendikalı işçi ile ben çalışmayacağım. Sendikalı devam etiğiniz sürece çıkış vereceğim' diye tehditler savurmaya başladı. İşveren tarafından 17 işçi arkadaşımıza, 18 Mart gecesi telefonla aranarak 'işe geldiğinizde sahaya inmeyin muhasebeye uğrayın, ben sendikalılarla çalışmak istemiyorum' denildi” dediğini ifade etti. 

Firma yöneticileri tarafından sendika üyesi oldukları gerekçesiyle çalışanların işine son verildiğini öne süren Başkan Çetin, "Cumartesi günü mesaiye başlayan 17 işçi kardeşimiz işten çıkartıldıklarını bazı evrakları imzalamaları istendiği bilgisi üzerine biz de sendika olarak iş yerine geldik” dedi. 

Niyetlerinin eylem ya da grev olmadığını belerten Başkan Çetin, "Bizim asıl amacımız sadece sendikalı olduğu gerekçesi ile işten çıkartılan arkadaşlarımıza destek olmaktır. Bizim iş yeri ile herhangi bir problemimiz yok. Bizim derdimiz Yasa ve Anayasa’dan doğan haklarımızı kullanmaktır. Bizim derdimiz sendikalı olarak aynı iş yerimizde çalışmaktır” ifadelerini kullandı. 

Çetin, "Biz diyoruz ki; yasa tanımayan tavırlarından vazgeçin. Bizler de işlerimize devam edelim. Aksi halde bizler eylemimize devam edeceğiz. Biz iş yerimizi terk etmedik 17 arkadaşımız işe geldiler. Nizamiyeden içeri alınmadılar. Eylem çadırımızı kurduk bekleyeceğiz” şeklinle konuştu. 

İşçiler nizamiye önünde "Sendika hakkımız engellenemez, direne direne kazanacağız’ şeklinde sloganlar attı. Eylem çadırı kuran sendika üyeleri, iş yeri önünde bekleyişini sürdürüyor.