Gönül Gözü Derneğinden engelli dostlarına plaket

Gönül Gözü Derneği 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle engelli dostu olan kişi ve kurumlara düzenlediği törenle 'Engelli Dostu' plaketi verdi.
Gönül Gözü Derneğinden engelli dostlarına plaket

Konya Anemon Otelde düzenlenen plaket törenine Gönül Gözü Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin, Dernek yönetim kurulu üyeleri sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Yıl-san Engelli Araçlarının katkılarıyla düzenlenen programın sunuculuğu ise Fatma Çetin Kabadayı yaptı.

gonul-gozu-derneginden-engelli-dostlarina-plaket-001.jpg

Dernek çalışmalarında ve özel hayatında kendine düstur edindiği Akşehirli yazar ve düşünce adamı Tarık Buğra'nın Kurtuluş Savaşı ve Kuvayi Milliye dönemindeki Akşehir'i anlattığı Küçük Ağa romanında yer verdiği şu sözler ile başlamak istediğini aktaran Konya Gönül Gözü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin, ''Ama dakikaları bile boş geçirmeden, yavaş yavaş, ama en küçük fırsatları, en kırıntı imkanları bile değerlendirerek, yavaş yavaş, imanı ve azmi zedelemeden, yıpratmadan, yavaş yavaş, gönül birliğini gevşetmeden. yavaş yavaş, kavrayamayanları, aldananları düşman bilmeden, yavaş yavaş, çirkinleştirmeden, kaybetmeden, yavaş yavaş, bir tek mavzerken bir mitralyöz bir top olabilirim hırsına kapılmadan ve sadece en iyi mavzer, olmaya çalışarak, yavaş yavaş, ama sabırla, sevgiyle, yılmadan, yavaş yavaş, hesap gününe doğru, ödeşmeye doğru'' dedi.

Gönül Gözü Derneği’nin 13 yıldır engelli dostlarının daima yanında olduğunu ifade eden Başkan Devriş Ahmet Şahin, "Başta engelliler olmak üzere yurt içi ve yurtdışında yaşayan ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak ve bunun yanı sıra günden güne yozlaşmakta olan kültürümüze katkı sunmak için ‘Toplumsal Bilinç ve Millî Hassasiyet’ çerçevesinde halka faydalı hizmetler sunmak adına kuruldu." ifadelerini kullandı

Dernekçiliğin, değnekçilik ve siyasi rant aracına dönüştüğü ve itibar kaybettiği bir dönemde hiç bir grubun arka bahçesi yan uzantısı olmadan, maddeye ve güce boyun eğmeden, kapı kapı gezip el açanlara ve milletin sırtından yükünü tutanlara inat yaptığımız işin samimiyetine ve kutsaliyetine inanan bir avuç onurlu insanın alın teriyle kazandığı helal parasından bize vermiş olduğu bağışlarla bugüne kadar geldik ve yolumuzda emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.

'Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?'' dizelerine ve çıkmış olduğumuz bu yolda, “Tohum saç bitmezse toprak utansın” dedik çalışmalarımıza başladık. Elbet seni hakir görenler olur, Kınayanlar olur, yerenler olur, Vazgeç diye akıl verenler olur, “Hedefe yürüyen adam ol yeter” diyen şaire kulak verip, yufka yüreklilerin! bizi yarı yolda bırakmasına aldırmadan, çevremizdeki herkesi şaşırtıp, düşlere kapılmadan hayal kurma kabiliyeti ile ortaya varımızı yoğumuzu döküp, her saatin her dakikasına emeğimizi katıp bugünlere ulaştık.

Gerçekleştirdiğimiz tüm organizasyonlarda ve etkinliklerde bizden desteğini esirgemeyen tüm Gönül Gözü Dostlarına, Basınımızın güzide temsilcilerine, yol arkadaşlarımıza kısacası herkese ve her şeye rağmen bizimle olan, bize destek veren güzel insanlara şahsım ve derneğim adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Gönül Gözünüz Hep Açık Olsun! Dedi.

Program da Dernek Başkanı Devriş Ahmet Şahin ,Engelsiz Şair ve Yazar Hasan Ukdem ve Gazi Hasan Kocamaz tarafından engellilere yönelik yapmış olduğu çalışmalardan dolayı şu isimlere ödül takdim edildi.

gonul-gozu-derneginden-engelli-dostlarina-plaket.jpg

Ödül alan isimler şöyle:

Engelli Dostu Konya Milletvekili - Orhan Erdem

Engelli Dostu Müftü - Beyşehir Müftüsü Veysel Kükrek

Engelli Dostu Aktivist - Esin Çelebi Bayru

Engelli Dostu Sendika - Eğitim –Gücü Sen Kadir Bayındır

Engelli Dostu Sağlık Personeli - Uzm.Dr Bülent Erdem Akşehir D.H Başhekimi

Engelli Dostu Öğretim Üyesi - Prof. Dr. İlham ENVEROĞLU S. Ü Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi

Engelli Dostu Öğretim Üyesi - Doç.Dr.Soner Algı NEÜ Müzik Bölümü Öğretim Üyesi

Engelli Dostu Kültür Sanat İnsanı - Av.Fatma Şeref Polat

Engelli Dostu Rehabiltasyon ve Bakım Evi - Umutevim Özgür Camcı

Engelli Dostu Fizik Tedavi Merkezi - Fizikon Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Oğuz

Engelli Dostu Eğitim Kurumu - Analiz Eğitim Kurumu- Analiz koleji yönetim kurulu başkanı Derya Emre ve Analiz Koleji Müdürü Tural Sinanoglu

Engelli Dostu Diş Hekimi - İlker Yiğit

Engelli Dostu İş İnsanı - Mustafa Yapıcı

Engelli Dostu İş İnsanı - Enes Kırlı-YIL-SAN

Engelli Dostu İş İnsanı - Resul Güler

Engelli Dostu Siyasetçi - Osman Seçgin

Engelli Dostu Turizmci - Murat Sarıkaya –Lupu Tour

Engelli Dostu Halk Sanatçısı - Saadet Kaya Vural

Engelli Dostu Tv Programcısı - E.Simge Akoğul –Kontv -10dan Sonra

Engelli Dostu Tv Programcısı - Rumeysa Zugül-Kanal 42-Turkuaz

Engelli Dostu Yönetici - Ali Şimşek-Anemon Otel Genel Müdürü

Engelli Dostu Yönetici - Özlem Özince

gonul-gozu-derneginden-engelli-dostlarina-plaket-002.jpg

Kaynak:HABER MERKEZİ