'En değerli mesleği yapıyoruz' dediler, Konya şubesini açtılar

Konya'da açılışlar hız kesmiyor. Türkiye'de sektörün sorunlarına çözüm üretmek için kurulan Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu'nun Konya İl Başkanlığı açıldı. Açılışa katılan Genel Başkan Yardımcısı Murat Yüksel, "En değerli mesleği icra etmekteyiz. Bundan dolayı da çok gururluyuz. Çünkü bizler ancak bir Kur'an-ı Kerim-i bir de yere düşen ekmeği başımıza alıp öperiz. Ekmeksiz hayat düşünülemez." dedi.
'En değerli mesleği yapıyoruz' dediler, Konya şubesini açtılar

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Konya İl Başkanlığı açılışı yapıldı. Açılış programına AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Prof. Dr. Abdulkerim Gök, Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, Federasyon Genel Başkan Yardımcısı Murat Yüksel, Genel Sekreteri Mehmet Özkan ve çok sayıda davetli katıldı.

ekmek-acilis-001.jpg

Kuruluşlarının sektöre büyük katkılar sağladığını dile getirerek açılış konuşmasına başlayan Ekmek Üreticileri Federasyonu Konya İl Başkanı Yaşar Durgun, "Ekmek sektörü ülkemizde ve dünyada önemli bir yere sahip olup her gün milyonlarca insanın sofrasında önemli bir yer tutmaktadır. Bu sektörde faaliyet gösteren işletmelerin bir araya gelerek güç birliği yapması ve sorunlarına çözüm bulması amacıyla kurulan Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu sektöre büyük katkı ve destek sağlamaktadır." dedi.

ekmek-ureticileri-federasyonu-konya-il-baskani-yasar-durgun.jpg

'SEKTÖRÜMÜZÜ DAHA DA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ'

Başkan Durgun, "Konya ilimizin de ekmek sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu biliyoruz. Yıllardır bu sektörde faaliyet gösteren fırıncılarımızın ve işletmelerimizin bir araya gelerek ortak çözümler üreteceği ve sektördeki gelişimleri takip edeceği bir platform oluşturmak amacıyla federasyonumuzun Konya il başkanlığı oluşturuldu. Bu zorlu süreç sektörümüzü daha ileriye taşıyacak projeler geliştirmek ve iş birlikleri kurmak için birlikte çalışacağız. Bu vesileyle Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Konya İl Başkanlığı'nın açılışını gerçekleştirmekten mutluluk duyuyorum." ifadelerini kullandı.

ekmek-4.jpg

'KONYA'DA ÇOK SAYIDA FAALİYET GERÇEKLEŞTİRDİK'

Konya'da sektörleriyle ilgili çok sayıda faaliyetlerde bulunduklarını kaydeden Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, "Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu olarak son 15 yılda Konya'ya çeşitli ziyaretler sebebiyle geldim ve açılışlara katıldım. Burada ekmek, tarım ve gıda konusunda çok sayıda çalışmalar yürüttük. Fırıncılarımızın sıkıntıları ve ekmek israfı konularında Türkiye'de tarımın başkenti olan Konya'mızda görüşmeler gerçekleştirdik. Tarım ürünleri, gıda maddeleri ve üreticileri ile her biri birbirinden değerli sanayici kardeşlerimle çok defa bir araya geldik. Konya benim için çok önemlidir. Konya'da bundan 15 yıl önce Ereğli ile başlamış olduğumuz, Karapınar ile devam eden Konya'nın merkezinde sanayici kuruluşlarımızla devam eden programımızın içinde bulunan faaliyetlerde yer almış bulunmaktayız." dedi.

turkiye-ekmek-ureticileri-federasyonu-genel-baskani-murat-kavuncu.jpg

'KONYA'YA TEŞKİLATIMIZI KAZANDIRDIK'

Genel Başkan Murat Kavuncu, "Son 3 yılın içerisinde ekmek, gıda, tarım ürünleri gibi faaliyetleri yürüten, sektörde öncü kuruluş olan ve 25'in üzerindeki kardeşlerimiz Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Merkezimizdeki yöneticilerimizle görüşmeleri neticesinde ekmeğimizin de hammaddesi olan buğdayımızın üretimleriyle ilgili çalışma faaliyetlerini sürdüren iş adamlarımızın talepleriyle Konya'ya bu teşkilatı kazandırdık. Bu konuların içerisinde istişareler yapmak istiyoruz dediler. Üst düzey görüşmelerimiz neticesinde almış olduğumuz kararla Konya il teşkilatımızı kurma kararı aldık. Konya il teşkilatımız ülkemize, milletimize hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

ekmek-2-001.jpg

'EKMEKSİZ BİR HAYAT DÜŞÜNÜLEMEZ'

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Murat Yüksel ise, "Türkiye'nin ekmeğini üretiyoruz. Bir ekmeği üretmek o kadar kolay değil. Bir ekmek 6 ay gibi uzun yolculukla tarlada başlar, değirmenden geçer, fırınlarımızda işlenerek 86 milyon nüfusun üç öğün sofralarına ulaşır. Bu mücadelede en kutsal ve en değerli mesleği icra etmekteyiz. Bundan da çok gururluyuz. Çünkü bizler ancak bir Kur'an-ı Kerim-i bir de yere düşen ekmeği başımıza alıp öperiz. Ekmeksiz bir şey olmaz. Bir ekmek olduğunda yanında bir bardak suyla insanın karnı doyuyor. Onun için de biz Ekmek Üreticileri Federasyonu olarak Türkiye genelinde büyük bir vizyon kazandık. Değişim, dönüşüm, makine, ekipman konusunda fırıncılarımıza her zaman destek vermekteyiz. Ondan onur ve mutluluk duyuyoruz. Yeni ışıklar açarak fırıncılarımızın vizyonunu değiştirmekteyiz. 86 milyon vatandaşımızı ekmekle buluşturup doyururken ekmeksiz bir hayat düşünülemez. Ekmek hayattır." diyerek sözlerini tamamladı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Prof. Dr. Abdulkerim Gök de kuruluşun Konya'ya hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından açılış gerçekleştirildi.

turkiye-ekmek-ureticileri-federasyonu-genel-baskan-yardimcisi-murat-yuksel-001.jpg

ekmek-1-001.jpg