Çanakkale Savaşı'nda destan yazan kadın kahramanlar anıldı

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, toplumdaki her kesim ve yaştan kadınlar ile “Birlik Ve Beraberlik Köprüsü” kurmaya devam ediyor.
Çanakkale Savaşı'nda destan yazan kadın kahramanlar anıldı

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu faaliyetleri kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinin ardından "18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi" kutlamaları kapsamında  “Çanakkale’de Kadın Kahramanlar” teması ile Müslüman kadının her şart ve durumdaki güçlü duruşu hakkında bir dizi seminer programı düzenledi. Özellikle Kız İmam-Hatipler ve Üniversite yurtlarında, Konya Büyükşehir Belediyesine bağlı Komek ve Hanımlar Lokalleri’nde hafta boyunca Çanakkale Savaşı’ndaki kadınların fedakârlıkları anlatılarak;  günümüz genç nesil hanımefendilerin rol-model algısında farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Hülya Anıl haftanın önemine vurgu yaptıktan sonra; “Tarihine dini ve manevi kültürüne sahip olan nesillerin yetiştirilmesi bizlerin gayesidir. Özellikle geleceğin hanımefendisi olmaya namzet genç kızlarımız tarihinin ve vazgeçilmez değerlerinin farkında olmalıdırlar. İşte Çanakkale Zaferi bu bağlamda büyük bir öneme haizdir. Biz o dönemin tüm savaşlarında görüyoruz kadını. Ancak fedakârlığı erkekçe değil kadınca görüyoruz. Kadınlar kendi fıtratına uygun olarak çok fazla fedakârlıkta bulunmuştur. Bazen cephede keskin nişancı olmuş şehadet makamına kavuşmuş, bazen cephane taşımış, bazen de canından kıymetli bildiklerini cepheye kendi eliyle uğurlamıştır. Savaşa hastabakıcı, çamaşırcı olarak katılanlar yanında Çobanlar-Afyon demiryolu hattının onarımı da kadınlar tarafından yapılmıştır.”dedi.

Yapılan seminerler sonrası, başta Çanakkale Şehitlerimiz olmak üzere kadın-erkek tüm kahraman ecdadımızla birlikte, vatanımızın birlik ve beraberliğini  korumak için Şehit düşen asker ve polislerimiz için Kur’an Kurslarımızda okunan hatimlerin duası yapılarak hafta boyunca şehitlerimiz yâd edildi.