Bu zaman diliminde çalışmıyorsanız başarılı olamazsınız! Konya’daki uzman her şeyi açıkladı

Haziran ayında yapılacak olan LGS ve YKS için öğrenciler hazırlanmaya devam ediyor. Konya’daki uzman ise sınava hazırlanan öğrenciler için altın bilgiler verdi.
Bu zaman diliminde çalışmıyorsanız başarılı olamazsınız! Konya’daki uzman her şeyi açıkladı

Haziran ayında yapılacak lise ve üniversiteye geçiş sınavları için öğrenciler çalışmalarını sürdürüyor. Bu dönemde nasıl çalışılması, nasıl bir yol izlenmesi ve nasıl bir tutum sergilenmesi gerektiğinden Rehberlik Uzmanı Özcan Aladağ bahsetti.

206521463-1716899817.webp

‘SÜRE AZ AMA ARTIŞ İÇİN YETERLİ’

Sınava kalan sürede çalışmanın net artışı için yeterli olacağını ifade eden Aladağ, “Öğrenciler için son viraj. Çok az bir zaman kaldı. Az zaman kaldığı için puan artışı olmaz düşüncesinden vazgeçmek gerekiyor. Kalan süre net artışı için oldukça uygun bir zaman dilimini kapsıyor. Öğrencilerin kalan dönemde çok iyi çalışmaları gerekiyor.” şeklinde konuştu.

man-3653346-1920-1.jpg

‘GÜNLÜK 8 SAAT AYRILMALI’

Sınav için günlük 8 saat çalışmanın yeterli olacağını belirten Aladağ, “Günlük ortalama 8 saatlik bir dilimi çalışmaya ayırmak gerekiyor. 8 saat çalışacak, 8 saat dinlenecek. Uyku düzenini de oturtması gerekiyor. Bu güzel havalarda da ders çalışmak oldukça zor. Biz çok zor bir şey istiyoruz. Ama hayatlarının bir bölümünde bedel ödemeyenler, hayatının kalan uzun döneminde ağır bedeller ödeyeceklerdir. Bu bir bedel ödeme sürecidir.” diye aktardı.

5b64517c-ce55-5352-3887-152afc9c76c5.jpg

‘BU ZAMANI DERS ÇALIŞARAK GEÇİRMİYORSANIZ BAŞARILI OLAMAZSINIZ’

Aladağ, sözlerine şu şekilde devam etti; “Güneşin doğuşu ve batışını ders çalışarak geçirmiyorsanız siz başarılı olamazsınız. Başarılı olmuş insanlara baktığımızda yoğun bir şekilde çalıştıklarını görüyoruz. Öncelikle öğrencilerimizin kendileriyle yüzleşmesi gerekiyor. Deneme sınavlarını yapmaları gerekiyor. Her sınav kendi içindeki kaygıyı taşıyacaktır. Zaman yönetimini yapan öğrenciler ön plana çıkıyor. Önce bütün konular taranmalı ve çetele tutulmalı. Eksikler tamamlanmalı. Deneme sınavına girilmeden sınava girilmemeli.”

 Muhabir