Beyşehir Esentepe’deki halk pazarı iyileştiriliyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinin Esentepe Mahallesi’nde Cumartesi günleri sebze pazarı kurulan halk pazarında bir süre önce başlatılan iyileştirme çalışmaları devam ediyor.
Beyşehir Esentepe’deki halk pazarı iyileştiriliyor

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, kendisine eşlik eden Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel ve beraberindekilerle birlikte iyileştirme ve yeni düzenleme çalışmaları yapılan pazar yerinde incelemelerde bulundu.
Başkan Özaltun, yaptığı açıklamada, Cumartesi günleri Esentepe Mahallesi’nde kurulan halk pazarının ise yakın çevresindeki mahallelerde yaşayanlara hizmet verdiğini hatırlattı. Mevcut Salı pazarında her türlü düzenlemenin yapıldığı halde Cumartesi pazarının bugüne kadar bundan yoksun kalmış olduğunu belirten Özaltun, “Salı pazarında çevre düzenlemeleri ve buna benzer hizmetler yapılmış ve çok fazla bir problem yaşanmıyor. Ancak, cumartesi pazarının kurulu olduğu Pazar yerinde özellikle yaptığımız ziyaretlerimizde pazarcı esnafımızın ve vatandaşlarımızın bize dile getirdikleri iyileştirme konusundaki talepleri üzerine hemen çalışma başlattık. Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından buradaki alanın zemini komple beton hale getirilerek vatandaşlarımız ve pazarcı esnafımız yazın tozdan, kışın ise çamurdan kurtarılmıştır. Bu arada, yine talepler üzerine halkımızdan gelen bu istekleri emir telakki ederek Belediye olarak Pazar yerinde tuvalet ve mescit eksikliğinin giderilmesi için de çalışmalara başladık” şeklinde konuştu.
Gerçekleştirilen çalışmaları yerinde görmek için ziyaret ederek incelemelerde bulunduklarını belirten Başkan Özaltun, “Gördük ki, ekiplerimiz çok hızlı bir çalışma sergileyerek burayı bitirmek için cansiperane bir şekilde çalışıyor. İnşallah kısa sürede bitirilerek, halkımız burada yeni süreçte artık zemini betonla kaplı, arkasında sosyal donatılarıyla tuvaleti ve mescidi yapılmış bir Pazar yeri ile karşılaşacaklar. Hedefimiz şu; hem halkımızın hem de pazarcılarımızın daha nezih bir alanda, ortamda alışveriş yapmasını sağlamak. Artık, Esentepe Mahallemiz de modern bir halk pazarına kavuşuyor. Buradaki çalışmalar aşama aşama ilerliyor. Sıradaki aşama ise gündemimize aldığımız konu; Pazar yerinin üzerinin kapatılması. Biz buna da hazırız. İnşallah vatandaşlarımızdan böyle bir talep geldikten sonra önümüzdeki süreçte bu Pazar yerinin üstünün kapatılması için de talimat verdik, bu konuda da çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.