'Anlaşmanın uygulanması kolay bir iş değil'

Yunanistan Başbakanı Çipras, AB ve Türkiye arasında varılan anlaşma hakkında, "Şimdi yokuşu tırmanmamız gerekiyor çünkü anlaşmanın uygulanması hiç kolay bir iş değil." dedi.
'Anlaşmanın uygulanması kolay bir iş değil'

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasındaki anlaşmaya ilişkin, "Şimdi yokuşu tırmanmamız gerekiyor çünkü anlaşmanın uygulanması hiç kolay bir iş değil." dedi.

Çipras, AB Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopulos ile başkent Atina'daki Başbakanlık konutunda bir araya geldikten sonra yaptığı açıklamada, anlaşmayı olumlu bir adım olarak nitelendirerek "Anlaşma gerçekleşmeseydi tek taraflı eylemlerin dominosuna maruz kalacaktık." diye konuştu.

Anlaşmanın başarıya ulaşması için iki önemli şartın oluşması gerektiğine işaret eden Çipras, ilk olarak Türkiye'den Yunanistan'a geçişlerin azaltılması gerektiğini, aksi takdirde adaların boşaltılamayacağını ve anlaşmanın uygulanamayacağını söyledi.

İşlemlerin hızla yapılması için kendisinin başkanlık edeceği özel bir hükümet organı oluşturdukları bilgisini paylaşan Çipras, "Şimdi yokuşu tırmanmamız gerekiyor çünkü anlaşmanın uygulanması hiç kolay bir iş değil" değerlendirmesinde bulundu.