Altınekin Platformu’nda Çanakkale Zaferi anlatıldı

Altınekin Platformu’nda Çanakkale Zaferi anlatıldı

Altınekin Platformu Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümü nedeniyle merkez binasında program düzenledi. Çanakkale Zaferini farklı bakış açılarıyla anlatan Tarihçi- Yazar Mehmet Akif Sarıbaş 101 yıl önce en büyük destanlardan biri yazıldığını söyledi.

Altınekin Platformu Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümü nedeniyle merkez binasında program düzenledi. Programda açılış konuşmasını yapan Altınekin Platformu Başkanı Rüştü Elmalı, “Vatanımızı ve geleceğimizi korumak için, bizim huzur, sağlık ve bereket dolu bir vatanda yaşamamızın temini için bu topraklara terini, kanını ve canını hiç çekinmeden akıtmış tüm kahramanlarımızı minnetle ve şükranla anıyoruz. O fedakâr kahramanlar bilsinler ki hiçbir emekleri boşa gitmemiştir ve dünya döndükçe de boşa gitmeyecektir” diye konuştu.

altinekin-platformu’nda-canakkale-zaferi-anlatildi-(2).jpg

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

Programda Tarihçi- Yazar Mehmet Akif Sarıbaş Çanakkale Savaşı'nı farklı bakış açılarından anlattı. 101 yıl önce 18 Mart günü tarihimizin en büyük destanlarından biri yazıldığını belirten Akif Sarıbaş,   Çanakkale’de sadece Hristiyanlarla savaşılmadığını söyledi.  Çanakkale Zaferi’nin en şanlı zafer olduğunu dile getiren Sarıbaş, “Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için varını, yoğunu ortaya koyan bir milletin gücünü dünyaya duyuran bir destandır. Biz Çanakkale’de sadece Hristiyanlarla savaşmadık. Karşımıza hile ile çıkarılan Hintli Müslümanlarla da savaştık. İngiltere onları kandırarak bu topraklara getirdi. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun, milletimizin, bulunamayacağı fedakârlık, kazanamayacağı başarı olmayacağının da bir kanıtıdır.  İşte bu yönüyle Çanakkale Zaferi, milletimize nesilden nesile ilham kaynağı olabilecek, yol gösterebilecek büyük bir öneme ve yere sahiptir” diye konuştu. Ayrıca Özcan Karaoğlu ve Mehmet Saatçioğlu yakın zamanda yaptıkları Umre ziyaretinden izlenimler, hatıralar ve duygular aktardılar. En sonunda ise, Altınekin Ölmez Mahallesi Camii'nin İmam-Hatibi Abdülkerim Temizcan , hem Umre hatıralarını anlattı, hem de Çanakkale şehitleri ve tüm şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duâ yaptı.

altinekin-platformu’nda-canakkale-zaferi-anlatildi-(1).jpg

altinekin-platformu’nda-canakkale-zaferi-anlatildi-(4).jpg
İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ