AB'den Etiyopya için 3 milyon avro yardım

AB'den Etiyopya için 3 milyon avro yardım

Avrupa Birliği Komisyonu, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'na (UNICEF), Etiyopya'da kuraklıktan etkilenen bölgelerde yetersiz beslenen çocuklara gıda yardımı yapması için 3 milyon avro bağışta bulunulacağını açıkladı.

Etiyopya'daki AB bölgesel ofisinden yayımlanan basın bildirisinde, 3 milyon avroluk AB yardımının, vitamin ve mineralle zenginleştirilmiş gıda ve antibiyotik içerdiği belirtildi.

AB Komisyonu İnsani Yardımlar Direktörü Jean-Louis de Brouwer, AB'nin desteğinin bir milyondan fazla çocuğun tedavi görmesine yardımcı olacağını kaydetti.

UNICEF'in Etiyopya temsilcisi Gillian Mellsop, "Etiyopya'da yetersiz beslenmeye yönelik hayat kurtarıcı müdahalelere destek vermeye devam ettiği için AB'ye minnettarız. Çocuklar her zaman, acil durumlarda en savunmasız gruptur ancak yardımlarla onların hayatını iyi yönde değiştirebiliriz" açıklamasında bulundu.

BM İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı (HDR), yıl sonuna kadar dünyada açlık çeken kişi sayısının yaklaşık 10,2 milyona, şiddetli akut beslenme bozukluğu yüzünden tedaviye ihtiyacı olanların sayısının da 435 bine yükseleceği uyarısında bulundu.